Geen reacties

 1. Wat leuk wel moelijk

  1. Hoi Anita! Dank je voor je reactie! We hebben net vanmorgen de laatste hand gelegd aan de instructie-video’s, waar je stap voor stap kunt volgen hoe je dit kunt maken. Geloof me, het is echt niet moeilijk! Je moet nog heel even geduld hebben, maar als je deze blog blijft volgen, breng ik iedereen op de hoogte wanneer de video’s op YouTube worden gepubliceerd. En je kunt voor het maken van de knoopjes alvast in het menu kijken. Ik heb wat foto-tutorials gemaakt van de 4 soorten knoopjes, dus daar kom je als het goed is al een heel eind verder mee 🙂 .

   1. En nog een kleine tip: begin eerst met het maken van de vriendschapsarmbandjes zoals ik die op deze website heb beschreven. Begin bij het regenboog-motief en doe vervolgens nog een paar andere, waarin je langzamerhand alle soorten (ok, het zijn er maar 4) knoopjes voorbij ziet komen. Ik heb ze stap voor stap beschreven, dus dat moet lukken. En je zal zien: je hebt er daarna weer een nieuwe hobby bij 🙂 !

 2. Een goeden dag.
  wat is die tas mooi geworden knap gedaan.
  Ik vlecht ook armbandjes maar helaas niet zo mooi als u.
  gr van Nicolekatjecreatief.nl

  1. Dank je wel! En, het is niet zo lastig als het lijkt hoor, dit kan jij vast ook! Als je hulp nodig hebt: ik heb op mijn YouTube kanaal inmiddels 3 video’s staan hoe je dit moet knopen. Via deze link ( https://www.youtube.com/playlist?list=PLYw6e6w4C30sgC25aaT8CzUJgcWawYT2q) kan je ze alle 3 zien. Er komen nog meer video’s over hoe de rest van dit tasje moet worden gemaakt, maar dan kan je vast kijken! Nogmaals heel hartelijk dank, heel lief van je!

 3. Welke afmeting wordt de deken uiteindelijk?

 4. lijkt me super leuk weer wat nieuws te leren

 5. Aan welk bedrag moet ik denken voor deze cal?

  1. De Wolman heeft op zijn site wat garenpakketten gezet. Ik zie net dat die 67,95 euro zijn.

 6. Weet je hoeveel banen hij wordt. Ik wil hem in verschillende kleuren maken. Maar dat wil ik afstemmen op hetn aantal banen.

  1. Het worden 160 toeren (buitenrand). En er zitten 12 motiefgedeeltes in, exclusief de buitenranden. Je moet er wel rekening mee houden dat de rand een doorlopend motief is. Maar ik ben wel ontzettend nieuwsgierig naar het resultaat met verschillende kleuren, dus houd ons via Facebook op de hoogte!

 7. Van Jacob kreeg ik de tip dat deze Cal eraan kwam. Heb me gelijk geabonneerd op je YouTube kanaal. Ik wil namelijk geen facebook 🙂

  Groetjes, Marion

  1. Prima joh! Kan ook hoor! Moet je het even zelf in de gaten houden, maar het release schema staat inmiddels ook op mijn site hier, dus dan kan je het eventueel markeren in je agenda. Ik geef elke donderdag een nieuw deel.

 8. Hoihoi is deze CAL ook geschikt voor een beginner?

  1. Als je bekend bent met filet haakwerk, dan moet het volgens mij zeker lukken met alle filmpjes en aanwijzingen hier op de website!

 9. is de deken ook te vergroten ? Of is dat te veel gepuzzeld. En hoeveel steken markeerders heb je nodig? Bedankt alvast voor het beandwoorden.

  1. Uiteindelijk, als je alle patronen hebt gehad, dan kan dat wel, maar dat moet je dan wel zelf kunnen uitdokteren. Gedurende de CAL moet je echt het patroon volgen, want dat is helemaal tot op de steek uitgepuzzeld. En ik heb zo’n rond doosje met steekmarkeerders, dat zijn veel kleuren en meer dan voldoende. Ik heb ze niet precies geteld. Dat doosje is bij de Wolman te bestellen trouwens. Desnoods kan je natuurlijk ook hulpdraadjes gebruiken als je te weinig hebt.

 10. goeiemorgen ik ben van belgie mag ik wol bestellen in belgie gr

  1. Je mag het garen gebruiken dat je zelf wilt uiteraard. Als je hetzelfde garen wilt gebruiken als ik, dan moet je even contact opnemen met de Wolman. Ik weet het niet zeker (ik ben geen medewerkster van de Wolman, ik koop mijn garen gewoon al tig jaar bij hem 🙂 ), maar ik denk dat hij ook wel in België levert.

 11. Spannend om na zoveel voorbereiding te mogen beginnen.

  1. Ja he? Voor mij ook spannend. Om te zien of iedereen het goed kan volgen, of ik geen fouten heb gemaakt… 🙂

 12. Mogge Juf!
  Ik ben gek op Griekenland, met name Rhodos. Nog drie toeren van deel 2 en dan mag ik onder het haken van de griekse meander heerlijk wegdromen over mijn geliefde vakantie eiland. Als je ooit de mogelijkheid hebt, gaan! Het is daar heerlijk. Bedankt voor weer een heerlijk patroon.

 13. Mevrouw, ik kan nu niet mee haken maar kan ik later de patroontjes en beschrijvingen van U kopen.

  1. Dit kan zeker. U kunt het nu ook nog gratis downloaden en opslaan op uw computer, zodat u het later kan maken. Vandaf ca half januari wordt het een kooppatroon, dan zal ik delen waar het verkrijgbaar is. De tutorials en de instructievideo’s laat ik wel staan.

 14. Zou ze graag willen bestellen maar ik heb geen PayPal… kan het ook via iDEAL?

  1. Ik heb zojuist op mijn De Handwerkjuf-pagina op Facebook instructies geplaats hoe je dit kunt doen. Hoop dat je daarmee uit de voeten kunt! Of stuur even een mailtje naar info@dehandwerkjuf als je niet op Facebook zit.

 15. Hoi
  Ben super blij met dit patroon.
  Had nog nooit interwoven crochet gedaan en had in het begin menige denkfout erin zitten.
  Nadat ik het onder de knie had ben ik opnieuw begonnen maar heb het patroon gebruikt om er een vest mee te maken. Nog geen foto gepost omdat ik nog aan de mouwen moet beginnen.
  Bedankt voor deze nieuwe ervaring
  Groetjes Tem

  1. Super Tem! Ontzettend leuk idee, en dat gaat vast een heerlijk warm vest worden. Als ware koukleum ben ik dol op warme vesten :-). Volgens mij heb ik de foto inmiddels wel al voorbij zien komen op facebook.

 16. Lieve lieve handwerkjuf.

  Elke week zat ik vol spanning te wachten op het nieuwe patroon. Nog niet om te haken maar om ze uit te printen. Ik ben in het begin mee gestart maar kreeg zoveel opdrachten tussendoor om te maken dat het mij niet meer lukte om te kunnen volgen.
  Ik wil je enorm bedanken. Door jouw heb ik interwoven crochet ontdekt en vind het enorm plezant om te doen. Ik had er nog nooit van gehoord.

  Ik blijf zeker lid van je groep en YouTube kanaal zodat ik nog meer mooie dingen van jouw kan zien.

  Echt heel knap hoe je dit alles hebt gedaan. Want volgens mij kruipt er ook wel veel werk in om dit allemaal te doen in het Nederlands als ook nog eens in het Engels.
  Echt chapeau.

  Ik wens je nog heel veel leden en een enorm fijne kerst en een geweldig 2019.

  Super gewaardeerde groetjes van je Belgische Fan.

  Sandra Kenis Vechter

  1. Hoi Sandra! Wat een lieve woorden! Dankjewel! Ik heb het met heel veel plezier gedaan, en vind het ook heel leuk te horen dat je hiermee een nieuwe techniek onder de knie hebt gekregen. Ik ben zeker van plan nog veel meer te gaan doen (als het lukt qua tijd), dus ik hoop dat je nog veel plezier van mijn werk zult hebben. Groetjes! Superlief!!!!

 17. heb je ook wat fototos van de kerstloper, zoals ook bij de deken (CAL) dat maakt het wat duidelijker ipv het filmpje

  groeten van Magda

 18. oh wacht even ik bedoel dusdetail fotoos van de toeren voor de loper, snap je

  1. Hoi Magda! Het is ondoenlijk om dat voor mijn toekomstige patronen te doen. Ik hoop vooral dat als je de techniek onder de knie hebt, dat de de patroontekeningen en de beschrijvingen afdoende zijn. Het heeft me een ongelooflijke berg werk gekost om dat voor de deken te doen, en ik wilde dat ook doen om jullie door de leercurve heen te helpen, maar hierna zou het zonder de extra foto’s moeten lukken. Ik hoop dat je niet teveel teleurgesteld bent, maar probeer vooral gewoon de beschrijvingen te volgen en gebruik het patroontekeningen als check, dan gaat het vast lukken! Succes!

 19. Bedankt voor dit mooie, maar moeilijke ontwerp. Ik ben er heel blij mee. Ik maakte vroeger al een dekentje in deze techniek, heel eenvoudig maar ik wilde meer leren. Dit is dus bij deze gelukt.

 20. Lieve handwerkjuf,
  Ik wil je heel erg bedanken, dat je mij deze techniek hebt willen leren. Ik heb er inmiddels al 2 af. 1 als cadeautje voor mijn zus, (het kerstcadeau) en 1 voor mijzelf. Het is zo’n verslavende techniek, dat ik het moeilijk vond om te moeten wachten op het volgende patroon. .
  Ik wil je een hele fijne kerstdagen en een goed begin van 2019 toewensen.
  Ik benieuwd naar je nieuwe patronen.

  1. Dankjewel! Leuk dat je er ook al meerdere hebt gemaakt!!! Jij ook een goed 2019!

 21. Is het mogelijk om het patroon in een keer te downloaded.
  Het is een prachtige deken.

  1. Hoi Martha! Het kooppatroon zal 1 bestand worden. Waarschijnlijk komen de foto’s in een apart bestand, maar dat moet ik nog uitdokteren hoe ik dat ga doen. Vooralsnog moet je dus elk patroon nu nog even apart downloaden zolang het nog gratis is.

 22. Dank je wel voor dit fantastisch patroon.

 23. Zou graag het patroon willen in Nederlands kan geen wijs uit de ravely site en heb geen PayPal.

 24. Ik heb de prachtige deken al een poos geleden gehaakt, dank voor dat patroon. Nu wil ik bijpassend het kussen haken, maar ik twijfel. Rij 0 is dat alléén de opzetlossen of is dat de eerste rij gehaakte hokjes? De tekening lezen kan ik niet, dat krijg ik niet voor elkaar helaas….

  1. Hoi Lidy. Rij 0 is altijd alleen de opzetlossen. Je kan ook de tutorials hier op de website onder het HAL CAL menu bekijken met de uitleg als je het even niet meer weet. Succes!

 25. Leuk wil het ook proberen

 26. Ik heb het patroon van Lissa Conley aangekocht, jammer genoeg in het Engels. Het was niet te krijgen in het Nederlands.
  Volgens haar ontwerp moet je na elke rij je draad afknippen. Ik begrijp niet waarom zij de draad afknipt en bij u hoeven we niets af te knippen.
  Kunt u me dat even uitleggen?
  Dank u wel
  Kathy vercamer

  1. Hoi Kathy. Ik denk dat je van Lissa de versie hebt gekocht met mosaic crochet en niet de interwoven of locking filet crochet versie. Bij een van de mosaic crochet methodes wordt de draad inderdaad na elke rij afgeknipt.

 27. Dank je wel!!!

 28. De gezondheid en het welzijn van jouzelf en je gezin gaan altijd boven alles, hoor! Ik wacht gewoon geduldig af.
  Veel beterschap voor je dochter en voor jou sterkte met de zorgtaken.

 29. Beterschap en sterkte met alles.

 30. geen probleem, de gezondheid van je dochter gaat nu even voor, de rest komt wel, denk dat iedereen wel nog andere projecten heeft waarmee ze bezig zijn! alvast een spoedig herstel voor je dochter en maak ook maar even tijd voor jezelf!

 31. We wensen je dochter veel rust en beterschap
  Neem alle tijd die nodig is
  Dit zijn zaken die voor gaan
  Warme knuffel

 32. Je hebt prioriteiten en topprioriteiten en jij weet ze goed te onderscheiden. Wat het eerst komt ook als eerste behandelen, je dochter is belangrijker dan cal 2020. Blijf ook je eigen gezondheid en welzijn voorop stellen, de rest die volgt is bijzaak.

 33. Ik hoop dat je dochter al flink is opgeknapt.
  Of ze nu 7,17,47 of 71 zijn, je blijft je zorgen maken. Hoewel het gaande weg naarmate ze ouder worden omgekeerd ook zo gaat zijn.
  Dat ervaar ik nu zelf.
  Deze CAL maak ik dan ook voor mijn moeder.
  Nu alleen nog weten hoeveel garen ervoor nodig is en dan kan ik opzoek naar de kleuren.
  Volgens mij staan de meesten, met als ik, in de startblokken om het benodigde garen te halen.
  Dikke knuffel voor je dochter en heel veel aaitjes en knuffels voor de katten

  1. Dankjewel Patricia. Wat lief dat je reageert. Het gaat iets beter met mijn dochter. De info over het garen staat inmiddels op facebook!

 34. Beterschap voor uw dochter. Zieke kinderen gaan gewoon voor. Ik ga voor het eerst meedoen met de Cal en heb er veel zin in

 35. Zou graag mee doen

 36. Wat lief van je om dit te doen. Ik ga eerst bekijken hoe het gaat maar denk eigenlijk denk ik dat ik het zeker ga meedoen.

 37. Ik doe ook graag mee

 38. Ik zou graag de hooked and locked deken willen haken maar kunt u mij misschien vertellen waar ik het patroon kan vinden. Dank je wel alvast Groetjes Ellen

 39. Ik zou graag mee willen doe

 40. Hoe kan ik het mozaiekpatroon bestellen in het Nederlands? Helaas kom ik er niet uit.

 41. Hallo hoe kan ik een patroon bij je bestellen? Mozaïek deken rood met wit
  Groetjes Riekje

 42. Hallo ik heb daarnet op Ravelry het patroon hooked and looked 2020 besteld,nu heb ik volgens mij het patroon mazaiek haken gekregen. Balen zeg.

  1. Hallo Fokje. Bij de beschrijvingen van de patronen staat vermeld met welke versie je te maken hebt. Van sommige patronen is er zelfs een breipatroon versie. Helaas mag ik van Ravelry in de naam van het patroon niet aangeven welke versie het is, dus het moet altijd via de aanvullende beschrijving. Maar als je een mailtje stuurt naar info@dehandwerkjuf.nl, dan kunnen we het even oplossen. Mvg, De Handwerkjuf

 43. Jeetje wat veel bij elkaar! Kan me voorstellen dat je dan even geen behoefte en ruimte hebt om dan online heel zichtbaar en actief te zijn. Neem je tijd en laat je maar lekker inspireren door mooie garens en ideeen. Dat geeft mij ook altijd veel energie!

  1. Dankjewel Geertje! Ik ben inmiddels weer helemaal up and running 🙂 .

 44. hallo ik ben Marian van londen ,ik zou dat graag leren,maar vind geen video ,waar kan ik het vinden BVD Dank.

 45. Goedenavond. Ik wil graag het patroon kopen van de mozaïek deken, maar via ravelry moet dat met een credit card of via pay pal. Beide heb ik niet. Is er een andere mogelijkheid? Bijvoorbeeld zoals ik garen online koop bij een winkel? Ik hoor van u. Met vriendelijke groet

  1. Hoi! Helaas, het kan alleen via Ravelry. Misschien dat een familielid of een kennis u daarbij kan helpen?

 46. Goedemiddag. Ik heb dit kleed met zien hangen bij de handwerksman op de markt in Wormerveer. Wat een super gaaf mooi kleed. Ik ben een redelijke haakster maar ben bang dat ik er niet uit kom. Is het patroon ook in het Nederlands verkrijgbaar inmiddels? Dan ga ik heel snel het materiaal halen. Super super mooi.

  Vriendelijke groet Marijke

  1. Hoi Marijke,
   Het patroon is zowel in het Nederlands als het Engels. Veel plezier!

 47. Ik heb zojuist op Ravelry het patroon voor de CAL 2018 in mozaiek gekocht, ik wil er een ledikantdekentje van maken. Is er een veelvoud van steken dat ik kan aanhouden om de deken minder breed te maken?

 48. Ik kan de patronen nergens vinden jammer genoeg vind dit zo verslavend haken

 49. Goedemiddag, mijn naam is Marijke en ik heb me sinds kort aangemeld voor jouw mooie site.
  Mijn vraag is nu dat ik heel graag het patroon van die mooie rode deken van HAL Cal 2022 wil gaan gebruiken, maar ik zie niet waar ik die kan vinden of kan kopen.
  Ik woon in Spanje maar kan gewoon via een Nederlandse bank betalen.
  Ik hoop snel een antwoord te krijgen.
  Met vriendelijke groet,
  Marijke

 50. Is er een haaksteek die hierop lijkt?

 51. Ik ben bezig met knopen. Nu dacht ik ergens gelezen te hebben dat u een leeg ontwerpvel op de site hebt staan zodat je zelf ook aan de slag kunt met patronen maken, maar ik kan het niet vinden. Heb ik me vergist?
  Is er anders ergens software te vinden waarmee je zelf kunt ontwerpen?

  Alvast dank voor uw antwoord

Comments are closed.