Welkom bij de Hooked and Locked CAL 2020

<Edit 1 mei 2020: De patronen zijn niet langer meer gratis beschikbaar. Je kunt ze kopen in mijn Ravelry shop (https://www.ravelry.com/patterns/sources/the-craftsteachers-ravelry-store).  Let goed op welke versie je kiest bij aanschaf. In de beschrijving op Ravelry staat vermeld of het gaat om de interwoven crochet versie of de mozaïek haakwerk versie. Ik heb nog wel de link naar de tutorial voor de opzet voor interwoven crochet hier laten staan. Die blijft gewoon gratis beschikbaar. Je kunt de link trouwens ook in het menu vinden. De versie voor gebalaceerd mozaïek breien is nog niet beschikbaar. Houd de shop in de gaten, want die komt wel in de toekomst.>

De Hooked and Locked CAL is net als de vorige Hooked and Locked CAL van 2018 een project dat met de interwoven crochet techniek gaat worden gehaakt. Maar dit keer biedt ik hem ook aan in de mozaïek haakwerk techniek! Als het me nog lukt komt hij ook in gebalanceerd mozaïek breiwerk, maar dat is nog even afwachten.

Ik ga er dit keer vanuit dat je de interwoven crochet techniek al onder de knie hebt. Zo niet, doe dan eerst de tutorials die op deze website staan met de bijbehorende video’s. Klik hier voor de startpagina voor de superbeginners. Of kijk in het menu onder Haken, Haakinstructies, Interwoven of locking crochet. 

Als je de deken  in mozaïek haakwerk wilt gaan doen, dan zijn ook daarvoor tutorials aanwezig: kijk in het menu onder Haken, Haakinstructies, Mozaïek haakwerk om de tutorials te zien. Ook daar zijn weer de bijbehorende video’s bij.

Info over de deken en het garen

GarenIk gebruik voor het haakwerk Alize Cotton Gold met haaknaald 4.0 mm. Voor de rand van de interwoven crochet versie heb je haaknaald 3.5 mm nodig.

Voor interwoven crochet heb je nodig:

  • 8 bollen van kleur 1: hier Cherry, kleur 390
  • 8 bollen van kleur 2: hier Wolwit, kleur 01

Voor de mozaïek haakwerk versie heb je 1 bol extra nodig voor kleur 1.

Alize Cotton Gold is gemaakt van een combinatie van 55% katoen en 45% acryl. De bollen zijn 100 gram (3.53 oz) en hebben 330 meter looplengte (361 yards).

De afmeting van de deken in interwoven crochet is ca 120 cm breed en 168 cm hoog. De afmeting van de deken in mozaïek haakwerk is ca 162 cm breed en 215 cm hoog zonder rand, met rand 166 breed en 219 cm hoog.

De facebook groepen

Je kunt je voor hulp en het delen van je foto’s over jouw deken het best aansluiten bij de groepen op facebook voor de Hooked and Locked CAL. Klik hier voor de Nederlandstalige groep en klik hier voor de Engelstalige groep. Daar vind je mensen die meestal al de vorige CAL hebben gedaan en bekend zijn met de techniek, dus stel daar vooral je vragen. Het zijn leuke groepen met veel aardige en behulpzame mensen! Op de website hier zal ik niet veel vragen beantwoorden. En deel die foto’s! Niets leuker dan te zien hoe jullie dekens er uit komen te zien met het door jullie gekozen garen!

Beschikbaarheid van het patroon

Gedurende de CAL zijn de patroondelen gratis van de website te downloaden. Ik ga het ook als kooppatroon aanbieden op Ravelry. Dan krijg je meteen het volledige patroon. Gedurende de CAL zal dit tegen een sterk gereduceerde prijs worden aangeboden. Ik moet nog even kijken of het lukt om zowel de interwoven crochet versie als de mozaïek haakwerk versie daar te publiceren, ivm de beperkingen die Ravelry heeft. Maar ik houd je daarvan op de hoogte, misschien weet ik dat wel op te lossen. Na afloop van de CAL blijven de downloads nog even ter beschikking, maar ik haal ze per 1 mei van de website af. Daarna is het patroon alleen nog voor de reguliere prijs op Ravelry verkrijgbaar.

Raak je bestanden niet kwijt!

Ik heb met de vorige CAL diverse malen gezien dat mensen de gedownloade bestanden kwijt zijn, en ik heb toen ook een tijdje losse delen ter beschikking gesteld tegen een kleine vergoeding. Dit keer hebben we geen tijd daarvoor, dus zorg dat je je downloads niet kwijt raakt! Zet het op je computer op een plek die makkelijk terug te vinden is, of zet het in de cloud, zoals op Google Drive, op OneDrive of in Dropbox. 

Het release schema

Hieronder geef ik je het schema met de release data. Ik maak een klein voorbehoud hierbij, want ik ga in de komende periode verhuizen! Misschien zelfs wel 2 keer! Dus het kan zijn dat ik sommige delen iets eerder, of misschien wel een week eerder publiceer! Ik heb het patroon van de deken in 9 delen opgesplitst. 

 

De onderstaande delen zijn niet langer gratis beschikbaar. Zie de informatie eerder op deze pagina hoe je het patroon kunt verkrijgen.

Week 1: 13 februari 2020

Klik hier voor de tutorial voor de opzet voor interwoven crochet

 

Week 2: 20 februari 2020

Week 3: 26 februari 2020

Week 4: 4 maart 2020

Week 5: 11 maart 2020

Week 6: 17 maart 2020

Week 7: 17 maart 2020

Week 8: 1 april 2020

Week 9: 8 april 2020

 

Veel plezier met de CAL!