Handwerk tutorials en patronen

Scroll verder op deze pagina voor alle onderwerpen

Haken

Er is heel veel te vinden over haken! Tutorials met foto’s en tekst, maar ook met uitgebreide video’s die je alles in detail laten zien.

Interwoven of interlocking crochet en overlay mosaic crochet (mozaïek haakwerk)

Voor interwoven crochet (ook wel interlocking, locking filet of intermeshing genoemd) vind je uitgebreide tutorials voor de basis, voor de solid squares variatie, voor het maken van schuine lijnen, en voor het in de rondte werken van vierkanten. Je vindt ook tutorials voor het aan elkaar haken van blokken.

Ook voor mozaïek haakwerk (de overlay methode) vind je video’s voor de basis en voor het in de rondte werken.

Daarnaast zijn er ook wat algemene technieken en patronen.

Tip: gebruik de proeflapjes van de CAL’s om de technieken te oefenen!

CAL’s (Crochet ALongs)

De Hooked and Locked CAL’s van 2018 tot en met 2024. Kijk boven in het menu om de informatie van elke CAL te bekijken

2024: Artdeco CAL

Mijn meest recente CAL met schuine lijnen in de interlocking versie. De CAL heeft ook een iets andere versie zonder schuine lijnen voor mozaïek haakwerk. Zie in het menu van de CALs voor meer informatie.

2021: Log Cabin

Met deze CAL heb ik de Log Cabin techniek geïntrodudeerd. Speciaal aan deze deken is de methode die ik heb ontwikkeld om de blokken zodanig van elkaar te scheiden dat ze niet de kleuren van een ander blok aan de randen laten zien.

2023: Framed

Mijn vorige CAL met blokken uit mijn e-books, en in de rondte gehaakt. Dit is de achterkant van de deken. Zie de voorkant op de info pagina van de deze CAL. Ook beschikbaar voor mozaïek haakwerk in de rondte.

HAL CAL 2020

Dit was mijn tweede CAL die ik heb gemaakt in de tijd dat ik aan het verhuizen was, aan de start van de Corona tijd. Deze deken is ‘gewoon’ in interwoven en mozaïek haakwerk beschikbaar.

2022: Solid Squares

Met deze CAL heb ik de ‘solid squares’ techniek toegepast. Ook deze deken is voor zowel interwoven als mozaïek haakwerk.

HAL CAL 2018

Met deze CAL heb ik de interwoven crochet techniek voor het eerst geïntroduceerd. Voor velen was dit een eerste ontmoeting met de interwoven crochet techniek. Later heb ik hier ook een mozaïek versie van gemaakt.

Mijn e-books voor het zelf maken van interwoven crochet ontwerpen

Ik heb 3 e-books gepubliceerd waarmee je je eigen ontwerpen kunt creëeren door bouwstenen te gebruiken! Elk e-book bevat heel veel patronen (53 patronen die van onder naar boven worden gehaakt en 40 patronen voor vierkante blokken die vanuit het midden worden gehaakt, per e-book!) en instructies hoe je die in je ontwerp kunt verwerken en hoe je de geschreven haakinstructies kunt maken.

Ik heb er een uitgebreide blog over geschreven met wat elk e-book bevat, met wat fotootjes van de voorbeelden. Klik hier om er alles over te lezen! Mijn CAL van 2023, Framed, is een voorbeeld van hoe je met de vierkante patronen een leuke deken kunt maken.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gehouden van de release van mijn patronen en die van mijn dochter, The Craftskid? En wil je kortingscodes ontvangen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Wij hebben een ontzettende hekel aan spam, dus sturen we je alleen een nieuwsbrief als we echt iets te melden hebben, dus no worries dat je mailbox volloopt.

Let op! Na de inschrijving ontvang je na ongeveer een minuut een welkomstmail. Als we een actie of een CAL hebben ontvang je nog een minuut later een extra mail. Check je spam of junk folder als je de mails niet kunt vinden. Lukt het niet, probeer dan een ander emailadres of probeer het nog eens (om tikfouten uit te sluiten).

Breien

Ook voor breien heb ik veel tutorials gemaakt. Ook die vind je terug in het menu onder het kopje ‘Breien’.

Ik heb voor de mozaïek breitechniek een aangepaste methode ontworpen, ‘gebalanceerd mozaïek breien’, die ervoor zorgt dat je altijd een mooi resultaat krijgt, ook als je grote stukken in 1 kleur in een toer hebt. Daarvoor is een fototutorial aanwezig met ook filmpjes.

Een andere zeer populaire tutorial is de Fair Isle zonder lusjes methode, waarmee je ook aan de achterkant het patroon kunt breien.

Voor de beginners, maar ook voor de meer ervaren breisters heb ik heel veel video’s gemaakt! Ik laat daarin ook de continentale of Duitse methode zien (toendertijd nog nauwelijks bekend in Nederland) naast de Engelse methode zoals de meesten van ons hebben geleerd. Kijk daarvoor ook op mijn YouTube kanaal omdat niet alles hier op de website is genoemd. Hiernaast heb ik een lijstje van de onderwerpen. Klik hier om naar mijn YouTube kanaal te gaan.

Onderwerpen die op mijn YouTube kanaal aan de orde komen:

  • Diverse manieren van opzetten
  • Basissteken en boordsteken
  • Diverse manieren van afkanten
  • Diverse methoden voor meerderen en minderen
  • Gebalanceerd mozaïek breien
  • Fair Isle zonder lusjes

Knopen

Ook zo leuk om te doen: de techniek waarmee vriendschapsarmbandjes worden gemaakt! Maar wat velen niet weten is dat het een techniek is die niet alleen voor kinderen is, maar dat je deze techniek voor zoveel meer kunt gebruiken! Om bijvoorbeeld banden voor tassen van te maken, of kleine tasjes of buideltjes!

Tutorials voor het maken van de basisknopen

Patroontjes die stap voor stap worden uitgelegd

Ideeën voor meer toepassingen en zelf ontwerpen met mijn ontwerpbladen

Weven

Over weven is er nog niet zo heel veel op de website, maar dat wil ik nog wel gaan doen, ooit :-).

Ik heb voor een zelf te maken spijkertjesweefraam wat tutorials gemaakt en hoe je dat gebruikt. Leuk om zelf creatieve toepassingen voor te verzinnen!

Voor de weefsters onder ons die werken met reguliere weefgetouwen en die zelf met Fiberworks weefontwerpen willen maken, heb ik uitgebreide video’s gemaakt die op mijn YouTube kanaal terug te vinden zijn. Kijk voor de links in het menu!

Weven met een spijkertjes-weefraam

Fiberworks tutorial

Binnenkort: Frivolité tutorials!!!

Als je mijn video’s bekijkt, heb ik een beginschermpje waarop mijn logo staat en de onderwerpen die ik als Handwerkjuf behandel. En daar staat al sinds het begin bij dat ik ook frivolité behandel. Nu ben ik ‘pas’ een jaar of 7 of 8 (misschien zelfs wel ietsje langer) met frivolité bezig, en het zijn altijd wat kortere periodes geweest dat ik mij hiermee bezig heb gehouden. Breien, haken, knopen en weven hebben meestal mijn tijd opgesoupeerd!

Ik ben er nu weer volop mee bezig, en ik denk dat ik er wel klaar voor ben om jullie deze oude en wat vergeten techniek te laten zien. Ik ben al druk met voorbereidingen, dus het duurt ook nog wel eventjes voor het er is, maar het komt! Dus houd mijn website, Facebook pagina en YouTube kanaal in de gaten!

Waar ben ik overal op te vinden?

Facebook

Ik heb een publieke pagina: de Handwerkjuf (klik op de link). Die is publiek toegankelijk.

Ik heb ook 2 Nederlandstalige Facebook groepen.

Meld je aan om lid te worden, zodat je je werk kunt laten zien, vragen kunt stellen en anderen kunt helpen met hun vragen.

Engelstalige website

Ik ben ook bekend onder de naam The Craftsteacher voor mijn Engelstalige publiek. Alles wat ik op deze website doe (met uitzondering van mijn aloude breivideo’s), doe ik ook op mijn Engelstalige website. Hier is de link: https://www.thecraftsteacher.com/en/.

Ravelry

Mijn patronen en e-books zijn op Ravelry verkrijgbaar. Op Ravelry vind je me onder de naam The Craftsteacher. Klik hier om mijn patronen te zien.

YouTube

Al mijn video’s worden op YouTube gepubliceerd: https://www.youtube.com/@DeHandwerkjuf.

Wil je mijn Engelstalige video’s zien? Ga dan naar https://www.youtube.com/@TheCraftsteacher.

Instagram

Daar heb ik wel een account, maar daar ben ik (nog) niet actief op. Misschien dat ik daar binnenkort wat meer tijd aan ga besteden. Je kunt hier klikken om naar mijn Insta account te gaan.

Pinterest

Ook hier heb ik wel een account, maar ook hier ben ik nauwelijks actief op. Misschien dat ik daar binnenkort wat meer tijd aan ga besteden. Je kunt hier klikken om naar mijn Pinterest pagina te gaan.