Een nieuwe tutorial

Ik heb eerder een tutorial gemaakt over mozaïek haakwerk, maar dit keer is het ietsje anders. De haakmethode is precies hetzelfde, maar ik heb nu anderssoortige instructies en de patroontekeningen zien er ietsje anders uit.

Ik heb een nieuwe video gemaakt waarin ik alles uitleg. Die kan je hier bekijken: https://youtu.be/JpK_nQDxZ7U

Ik ga hier later nog een fototutorial met tekst erbij maken. Ik heb daar op dit ogenblik even geen tijd voor, omdat ik superdruk ben om de patroonbestanden voor de mozaïek haakwerkversie van de Hooked and Locked CAL 2022 te maken. Dus even geduld als je dat echt nodig hebt. Je kunt eventueel het vorige proeflapje maken op deze tutorial pagina’s (klik hier), maar wees je ervan bewust dat de geschreven haakinstructies en de patroontekeningen er anders uit zien!

Waarom een nieuwe tutorial?

Even een korte uitleg waarom: dit heeft te maken met het feit dat ik mijn interwoven crochet patronen (met de open hokjes) vertaalde naar mozaïek haakwerk versies, en je nooit 2 of meer stokjes naast elkaar had, waardoor ik verkorte instructies voor het haakwerk ervan kon maken (wat echt supersnel werkte). Ik heb nu echter ook  interwoven crochet patronen met dichte hokjes (solid squares), waar deze verkorte instructies niet  voor kunnen worden gemaakt wanneer ik ze omzet naar mozaïek haakwerk, dus de instructies en de patroontekeningen zijn nu anders en eigenlijk nu ook geschikt voor elk willekeurig mozaïek haakwerk.

Het patroon

Download het patroon hier (klik op deze regel).

De video