Ingrijpende V-vorm of Aren (breed)

Dit is een bredere versie van het vorige patroon (zie hier). Let op de combinatieknopen aan het begin van de rijen.

Ingrijpende V-vorm of Aren (breed) patroon
Ingrijpende V-vorm of Aren (breed) patroon

Gebruikte kleuren:
Paars: 2237; Geel: 2043
Verbruik:
12 Herhalingen van het patroon is ca 14 cm lang. Voor 12 herhalingen is voor paars ca 66 cm draad nodig en voor geel ca 50 cm.
Beschrijving:
1. Begin de draden in de volgorde neer te leggen zoals bovenin het plaatje is weergegeven. Dus van links naar rechts om en om geel en paars.
2. Begin rechts met eerst een rechtse/linkse combinatieknoop met de meest rechtse gele draad om de meest rechtse paarse draad, die na deze knoop volledig rechts blijft. De gele knoopdraad komt weer links uit. Knoop nu de linkerkant op door twee dubbele linkse knopen te maken met de gele knoopdraad om de volgende paarse draad en dan om de volgende gele draad. De gele knoopdraad komt in het midden uit.
3. Ga nu naar de linkerkant van het bandje en maak met de meest linker paarse draad een linkse/rechtse combinatieknoop om de meest linkse gele draad waardoor de linker gele draad links blijft en de paarse draad rechts uitkomt. Werk vervolgens naar rechts toe en maak 3 dubbele rechtse knopen met de paarse knoopdraad om de volgende gele draad, dan om de paarse draad en dan om de middelste gele draad.
4. Maak nu wederom aan de linkerkant drie dubbele rechtse knopen met de meest linkse gele draad om resp. de volgende gele draad, dan om paars en om geel.
5. Ga nu naar rechts en maak 4 dubbele linkse knopen met de meest rechter paarse draad om de volgende paarse draad, de gele, de paarse en de gele draad.
6. Herhaal nu iedere keer stap 2 tot en met 5.