Work in progress – clustered interwoven

Wat is er gebeurd de afgelopen tijd

Het lijkt een beetje stil van mijn kant, en dat klopt ook wel, publiekelijk dan. Mijn man en ik hebben een heftig jaar. We hebben ons huis verkocht en een ander huis gekocht, en dat in Corona-tijd. We zijn in twee etappes van het westen naar het oosten van het land verhuisd. Nu is verhuizen sowieso al een van de meest stressvolle activiteiten in het leven van een mens, maar tel daar een kind bij op dat flink ziek werd (en gelukkig weer helemaal hersteld is), en dan nog Corona dat heel veel plat legt, nou ja, dan weet je het wel. Als we maar niet ziek worden, als het huis maar kan worden leeggehaald, als de overdracht maar kan plaatsvinden, als we maar terecht kunnen in ons tijdelijk verblijf, als de koop maar doorgaat, als de spullen maar weer uit de opslag kunnen komen. Want elke stap stond in het teken van gezond blijven, van alle betrokken partijen. Geloof mij, dat bezorgt je een heleboel gebroken nachten. Maar, het is allemaal goed gekomen. We hebben een prachtig huis op een prachtige plek waar we heel blij mee zijn.

Het was echter niet het enige. De gezondheid van mijn schoonouders ging erg achteruit, dus die moesten ook verhuizen naar een verzorgingshuis. En, toen overleed mijn schoonvader twee weken geleden. Niet onverwacht, maar de weken daaraan voorafgaand waren ook gevuld met veel reizen van de ene naar de andere kant van het land. Een verdrietige tijd dus. Vervolgens kwam er nog een andere grote teleurstelling op mijn pad waar ik het moeilijk mee heb. Gelukkig zijn mijn man, mijn dochters en ik gezond en we hebben een gelukkig gezin. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor, maar al met al is het best wel een heel stressvolle en emotionele periode geweest.

En nu verder: clustered interwoven

WIP The Arches - achterkant
WIP The Arches – achterkant

Ik ben er het type niet naar om nu in een hoekje te gaan zitten (oké, soms even wel 🙂 ), dus ik houd moed. En mijn hoofd zit vol met ideeën die nog om uitwerking vragen. Ik laat me ook inspireren door mooie garens, want wie wordt niet happy van een mooie bol 🙂 . Een van de ideeën waar ik al een tijd mee in mijn hoofd liep, ben ik nu aan het haken. Je kunt de voorkant zien aan het begin van deze pagina, en hiernaast zie je de achterkant. Als je goed kijkt, zie je dat er iets speciaals mee aan de hand is. Dit is interwoven crochet, maar met clusters van stokjes, vandaar dat ik dit clustered interwoven crochet heb genoemd. In dit geval ook nog eens met dubbele stokjes en grotere hokjes, om een extra luchtig haakwerk te krijgen dat zich goed voor een sjaal of omslagdoek leent. Het is eigenlijk heel simpel, maar je kan er wel heel leuke effecten mee verkrijgen als je dit op specifieke plekken in een patroon toepast.

Scheepjes Our Tribe
Scheepjes Our Tribe

Voor wie nieuwsgierig is: het garen dat ik hier heb gebruikt is Scheepjes Our Tribe in een lichte en donkere kleur met kleurverloop.

Ik ga hier natuurlijk ook weer video’s en een foto tutorial van maken. Dat moet allemaal nog gaan gebeuren, en best wel weer een klusje, dus nog even geduld. Als je op de hoogte wilt blijven, word dan lid van mijn facebook groepen (https://www.facebook.com/groups/HookedAndLockedCALNederlands (Nederlandstalig) of https://www.facebook.com/groups/HookedAndLockedCALEnglish (Engelstalig) ) en abonneer je op mijn YouTube-kanaal (https://www.youtube.com/c/DeHandwerkjuf). Zet bij YouTube het ‘belletje’ even aan, zodat YouTube je een seintje geeft zodra de video’s klaar staan. 

Als ik klaar ben, zal ik ook het patroon releasen: The Arches. Het zal verkrijgbaar zijn op Ravelry: https://www.ravelry.com/designers/the-craftsteacher.

Oké, ik wens jullie allemaal voor nu veel haakplezier met andere projecten die jullie vast onderhanden hebben 🙂 . 

4 reacties

 1. Jeetje wat veel bij elkaar! Kan me voorstellen dat je dan even geen behoefte en ruimte hebt om dan online heel zichtbaar en actief te zijn. Neem je tijd en laat je maar lekker inspireren door mooie garens en ideeen. Dat geeft mij ook altijd veel energie!

 2. Goedemiddag, mijn naam is Marijke en ik heb me sinds kort aangemeld voor jouw mooie site.
  Mijn vraag is nu dat ik heel graag het patroon van die mooie rode deken van HAL Cal 2022 wil gaan gebruiken, maar ik zie niet waar ik die kan vinden of kan kopen.
  Ik woon in Spanje maar kan gewoon via een Nederlandse bank betalen.
  Ik hoop snel een antwoord te krijgen.
  Met vriendelijke groet,
  Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *