Aan deze pagina zal nog worden gewerkt, maar hier vind je alvast voldoende informatie. Volg de links die op deze pagina staan, dan vind je al alle benodigde informatie.

Als je nog nooit interwoven of locking crochet hebt gedaan, dan kan je het best beginnen met de volgende video tutorials in deze afspeellijst: Interwoven of locking crochet. Daarin kan je op een heel simpele manier kennismaken met de techniek. Je kunt je dan eerst even focussen op het haken van de 2 filet-haakwerk lagen. In deze video’s gebruik ik voor de onderrand, de zijranden en de bovenrand van kleur 1 extra stokjes (die je dus normaal gesproken niet maakt!), en ik gebruik een tijdelijke draad voor de opzet van kleur 2. Dit maakt dat de opzet wat simpeler is, en je wat minder moeite zult hebben met de zijranden. Als je naar de foto kijkt bovenaan deze pagina, dan zie je de ‘officiële’ versie rechts, de versie met de extra randen links.

Klik hier om het patroon van de beginnersvideo’s te downloaden

Als je dat eenmaal onder de knie hebt, dan kan je het proeflapje maken van de Hooked and Locked CAL, of kortweg HAL CAL. Op deze pagina vind je een stap voor stap tutorial met uitleg over de patroontekeningen, hoe je de opzet maakt zonder de extra randen van kleur 1 en met een heleboel foto’s en de bijbehorende video’s.