Dit is een opzet die je kunt gebruiken voor een 1-1 boordsteek. Een 1-1 boordsteek is een boord die wordt gebreid door om en om 1 steek recht en 1 steek averecht te breien. Deze opzet vormt een holte waar je desgewenst een elastiek of een koord doorheen kunt halen. Bovendien is hij heel mooi afgerond aan de onderkant en heel rekbaar.

Tubular Cast On For 1-1 Ribbing
Tubular Cast On For 1-1 Ribbing

Waar je goed op moet letten is dat je maar de helft (!!!!!) van de uiteindelijk benodigde steken hoeft op te zetten, en dat je begint met het breien van de tricotsteek. Gebruik een dikkere naald dan waar je verder mee gaat breien.
De basis voor deze opzet is de tijdelijke opzet. Zie de betreffende video voor de uitgebreide instructie hoe je die maakt (naar video). Kijk ook naar de video die uitlegt hoe de steken op een naald horen te zitten als je je hier nog onzeker over voelt. Dit is nodig als je de steken bij elkaar brengt om de boord verder te breien. De video toont alleen de Engelse manier van breien, maar is ongetwijfeld duidelijk genoeg als je de Duitse of continentale methode gebruikt.

Wil je deze informatie nog eens rustig stap voor stap nalezen? Download dan hier de pdf.