V-vorm of Visgraat

In dit patroontje wordt de dubbele linkse knoop geïntroduceerd. Het gestippelde vak toont weer het complete patroon, dat meerdere keren kan worden herhaald tot de gewenste lengte van het armbandje is bereikt.

V-vorm of Visgraat patroon
V-vorm of Visgraat patroon

Let bij onderstaande beschrijving weer goed op het patroon, om je het gevoel te geven hoe je het patroon moet lezen, zodat je later alleen maar het patroon hoeft te zien om te begrijpen wat je moet doen.

Gebruikte kleuren:
Groen: 2574; Roze: 2211; Blauw 2340; Paars 2307

Verbruik:
7 Herhalingen van het patroon is ca 9 cm lang. Voor elke herhaling is ca 5 cm draad nodig.

Beschrijving:
1. Begin de draden in de volgorde neer te leggen zoals bovenin het plaatje is weergegeven. Dus van links naar rechts: groen, roze , blauw, paars, paars, blauw, roze en groen.
2. Begin aan de rechterkant met het maken van drie dubbele linkse knopen met de groene draad, allereerst om de roze draad, dan om de blauwe draad en tot slot om de paarse draad. De groene draad is nu in het midden gekomen. Maak vervolgens vier dubbele rechtse knopen met de linker groene draad om achtereenvolgens de roze draad, de blauwe draad, de paarse draad en tot slot om de groene draad. Met deze laatste knoop sluit je dus de V-vorm.
3. Doe hetzelfde met de rechter roze draad: drie dubbele linkse knopen om achtereenvolgens de blauwe draad, de paarse draad en de rechter groene draad. De roze draad is nu in het midden gekomen. Vervolgens vier dubbele rechtse knopen met de linker roze draad om achtereenvolgens de blauwe draad, de paarse draad, de groene draad en de roze draad om wederom de V-vorm te sluiten.
4. Herhaal dit met de blauwe draden rechts en links en vervolgens de paarse draden rechts en links. Het patroon is nu eenmaal doorlopen en de draden liggen weer in de volgorde waarmee je bent gestart.

Herhaal het patroon tot de gewenste lengte en werk het armbandje af.