Regenboog

Dit is het aloude regenboogpatroontje. In dit patroontje wordt alleen de dubbele rechtse knoop gebruikt. Het gestippelde vak toont het complete patroon, dat meerdere keren kan worden herhaald tot de gewenste lengte van het armbandje is bereikt.

Regenboog patroon
Regenboog patroon

Let bij onderstaande beschrijving ook goed op het patroon links, om je het gevoel te geven hoe je het patroon moet lezen, zodat je later alleen maar het patroon hoeft te zien om te begrijpen wat je moet doen.

Gebruikte kleuren:
Rood: 2214; Oranje 2064; Geel 2043; Groen: 2577; Blauw 2428; Paars 2327; Roze: 2262

Verbruik:
1 Herhaling van het patroon is ca 2,5 cm lang. Voor elke herhaling is ca 4 cm draad nodig.

Beschrijving:
1. Begin de draden in de volgorde neer te leggen zoals bovenin het plaatje is weergegeven. Dus van links naar rechts: rood, oranje, geel, groen, blauw, paars en roze.
2. Begin eerst een volledige rode rij te maken. Begin links met een dubbele rechtse knoop met rood om oranje, dan een dubbele rechtse knoop om geel, enz tot als laatst een dubbele rechtse knoop om roze. De rode draad ligt nu helemaal rechts en de oranje draad ligt nu helemaal links.
3. Maak dubbele rechtse knopen mer de oranje draad, te beginnen om de gele draad, enz tot als laatst om de rode draad. De oranje draad ligt nu helemaal rechts en de gele draad ligt nu helemaal links.
4. Herhaal dit steeds met de draad die uiterst links ligt.
Als de roze rij is geknoopt, liggen je draden weer in de volgorde zoals bij de start.

Herhaal het patroon tot de gewenste lengte en werk het armbandje af.