Release van het Roman Tiles patroon

Roman Tiles voor het Scheepjes Stone Washed/River Washed Colour Pack

Hier is hij dan: het Roman Tiles patroon, dat ik speciaal voor het Scheepjes Stone Washed/River Washed Colour Pack heb ontworpen.

achterkant
achterkant

Het is gemaakt met de interwoven crochet techniek in de rondte, en de blokken worden direkt aan elkaar gehaakt met de join-as-you-go methode. Als je op de foto hiernaast klikt, zie je de achterkant van de deken.
Het is niet zo’n groot patroon, maar de kracht zit in het gebruik van de prachtige kleuren van het garen.

Je maakt 54 ‘effen’ blokken, en aan beide zijdes maak je extra blokken met de restjes van het garen. Dat maakt het nog extra een heel levendig geheel.


Het pakket

Scheepjes Stone Washed River Washed pack
Scheepjes Stone Washed River Washed pack

Dit pakket bevat 36 bolletjes of Stone Washed en 22 bolletjes River Washed van elk 10 gram, waarvan ik er 54 heb gebruikt. Kleine bolletjes dus. Voor de achtergrondkleur heb ik 16 bollen Stone Washed, kleur 801 gebruikt.


Wat krijg je allemaal bij dit patroon?

1. Natuurlijk de patroontekeningen en de beschrijving.
2. Een kleurenschema en instructies om je eigen kleurenschema te maken.
3. Suggesties om het patroon te veranderen, door de blokken anders te plaatsen (spelen met de voor- en achterkanten van de blokken), maar ook met andere suggesties.
4. Foto tutorials voor de eerste paar toeren en het aan elkaar haken.
5. Foto’s van de voor- en achterkant van elke toer.
6. De patroonbeschrijving voor als je het blok van onder naar boven wilt haken.
En meer tips.

Bij dit patroon doe ik een andere start voor het midden van het blok, dat leg ik uitgebreid in de video’s en in de patroonbeschrijving uit.

Waar is het patroon verkrijgbaar?

Het patroon staat weer op Ravelry: https://www.ravelry.com/patterns/library/roman-tiles. Je kunt het daar na aanschaf zowel in het Nederlands als het Engels downloaden.

Video’s

Er zijn voor dit patroon ook video’s gemaakt, die publiek zijn. Daarin worden de technieken die ik eerder op deze website heb laten zien (klik hier) nog eens herhaald. Je kunt hier klikken voor de gehele afspeellijst, of onder aan deze pagina.

Afspeellijst

Video 1

Video 2

Video 3

Video 4

Video 5

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *