HAL CAL 2018 nu in mozaïek haakwerk: als een gratis CAL!

De HAL CAL 2018 op herhaling, nu in mozaïek haakwerk

Ja, je leest het goed! Ik ga de HAL CAL van 2018 nog een keer doen. Ik hoop dat de fans van interwoven crochet nu niet al te teleurgesteld zijn omdat het geen nieuw patroon is, maar omdat het nu voor velen een lastige en zelfs een moeilijke tijd is, en er mensen zijn die interwoven crochet toch moeilijk vinden, heb ik besloten dit nu te doen. Een aantal maanden geleden heb ik mijn software uitgebreid, zodat ik nu ook mozaïek haakwerk patroontekeningen en -beschrijvingen kan genereren van mijn interwoven crochet ontwerpen. Het lag in mijn bedoeling mijn bestaande patronen in deze haakvorm ter beschikking te stellen op Ravelry (als kooppatronen), maar in deze tijd leek het me een leuk gebaar om deze mozaïek haakwerk versie gratis ter beschikking te stellen.

Een supersnelle CAL

Het gaat trouwens wel een heel snelle CAL worden! Ik heb de gratis versie in 5 delen opgesplitst. De bedoeling is om het laatste deel eind mei al te publiceren, en het eerste deel zelfs al deze week. En dat heeft weer te maken met het feit dat onze nieuwe woning eind mei wordt opgeleverd, dan heb ik alle tijd nodig om met manlief schoon te maken, te klussen, zodat half juni onze spulletjes weer uit de opslag kunnen. Want die mis ik best wel een beetje. Ik klaag niet hoor, want ik ben een gezegend mens, gelukkig zijn al mijn dierbaren nog gezond, en dat is toch wel het allerbelangrijkst!

Voor- en achterkant patroon!

Hooked and Locked CAL full back
Achterkant

Toen ik bezig was met de patroontekeningen om de patroonbeschrijvingen te maken, herinnerde ik me van de 2018 CAL dat er diverse mensen waren die de patronen aan de achterkant ook heel leuk vonden. Sommigen vonden de achterkant van de deken zelfs mooier dan de voorkant.

Zoals je misschien weet krijg je bij interwoven crochet aan de achterkant van je werk automatisch leuke patronen. Sommige lijken sterk op het patroon van de voorkant, andere zien er juist totaal anders uit. Bij mozaïek haakwerk krijg je aan de achterkant van je werk alleen horizontale strepen in de twee kleuren waarmee je werkt. Dat gaf me het idee om je ook de beschrijvingen te geven voor de deken zoals hij er aan de achterkant uitziet. Dat betekent dat je eigenlijk het patroon van twee dekens krijgt. En voor de creatievelingen onder ons geeft dat de mogelijkheid om misschien wel het een en ander te mixen!

Gratis, maar ook als kooppatroon

Dus houd de boel even in de gaten. Ik heb alle bestanden klaar staan, maar ik moet nog wel even een aparte pagina maken waar jullie alles ter zijner tijd gratis kunnen downloaden. Ik zal de link naar die pagina ook hier plaatsen zodra hij er is!

Edit 22 april: hier is de link: Hooked and Locked CAL 2018 in Mozaïek haakwerk

Ik heb voor degenen die dat willen het patroon ook op Ravelry gezet als kooppatroon. Dat is dan meteen het volledige bestand met alle patroondelen. Ik heb nu een korting van 50% op al mijn patronen vanwege de crisis, en dat geldt ook voor deze! Dus heb je echt heel veel tijd omdat je aan huis gekluisterd bent, en wil je nog sneller, of wil je gewoon 1 compleet bestand, dan is dat ook een optie. Link naar Ravelry: https://www.ravelry.com/designers/the-craftsteacher. Het mozaïek haakwerk patroon is de ‘HAL CAL 2018 in MoC‘.

Meer info volgt snel!

8 reacties

  1. Wat lief van je om dit te doen. Ik ga eerst bekijken hoe het gaat maar denk eigenlijk denk ik dat ik het zeker ga meedoen.

  2. Hoe kan ik het mozaiekpatroon bestellen in het Nederlands? Helaas kom ik er niet uit.

  3. Goedemiddag. Ik heb dit kleed met zien hangen bij de handwerksman op de markt in Wormerveer. Wat een super gaaf mooi kleed. Ik ben een redelijke haakster maar ben bang dat ik er niet uit kom. Is het patroon ook in het Nederlands verkrijgbaar inmiddels? Dan ga ik heel snel het materiaal halen. Super super mooi.

    Vriendelijke groet Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *