Mijn HAL CAL favoriet: de vlinders

De hint: een beweging kan storm aan de andere kant van de wereld veroorzaken

Ik ben dol op vlinders. Ik vind ze prachtig. En ik vind het mooi hoe de verandering van rups naar vlinder vaak wordt gebruikt voor transformatie van mensen, hun gedrag, hun leven. Zonder in detail te treden kan ik daar over meepraten. Grote stappen in mijn leven hebben tot mooie veranderingen geleid.

In de hint had ik het over ‘The Butterfly Effect’. Als een vlinder met zijn vleugels klappert, kan dat een paar dagen later een storm elders op de wereld veroorzaken. Niet echt natuurlijk, maar het is beeldspraak hoe een actie van een persoon een effect op de wereld kan hebben. Een vriendelijk woord, een knuffel, een belletje, het kan zoveel voor iemand betekenen. Ik moedig jullie aan om vooral in de komende tijd eens om je heen te zien of er iemand is die je kan helpen of bemoedigen. Het zou zo’n groot onverwacht effect kunnen hebben!

Preview van de kerstmis tafelloper

Teaser Christmas Table RunnerIk wilde toch alvast een plaatje delen van de tafellopers waar ik mee bezig ben. Ik heb 2 ontwerpen gemaakt; met een lichte achtergrond en een donkere achtergrond. De versie met de lichte achtergrond is vrijwel klaar: alleen de rand nog even afmaken en afwerken. Ik moet aan de versie met de donkere achtergrond nog even flink haken de komende dagen. De patronen en de beschrijvingen zijn wel al helemaal klaar, maar ik wil er eigenlijk bij publicatie wel een paar fraaie plaatjes bij hebben. Het zijn 2 verschillende patronen! Het is niet zo simpel dat je gewoon de donkere en lichte kleur kan omdraaien, dan komen de patronen niet goed tot zijn recht, dus heb ik 2 versies gemaakt.

De streefdatum is om het komende zaterdag te publiceren, dus houd het in de gaten. Ik zal aankondigen waar de patronen te koop zullen komen. Er hoort ook weer een video bij over de opzet, die wordt dan ook gereleased.


Maar nu de vlinders

Eerlijk gezegd is dit mijn meest favoriete patroontje van de deken. Elk patroon heeft zijn charme, maar in deze had ik ook het meeste plezier om het te ontwerpen. Ik had nog een andere versie, maar die gaf een ‘chaotischer’ effect aan de achterkant, dus het is uiteindelijk deze versie geworden. Het is natuurlijk wel weer wat meer telwerk, maar ik hoop dat het resultaat het helemaal waard weer is.


<Edit 16 januari 2019: Het patroon is niet langer meer gratis beschikbaar. Je kunt het kopen in mijn Ravelry shop (https://www.ravelry.com/patterns/sources/the-craftsteachers-ravelry-store). Daar vind je ook het patroon van de bonusweek. De foto’s van elke rij (zie voorbeelden op deze pagina) zijn ook beschikbaar in deze shop: https://the-craftsman.zibbet.com/. >


Hier is de link naar het patroon <verwijderd>.

 

Wil je mijn werk ondersteunen? Ik heb een doneer-knop op deze website waarmee je via PayPal of creditcard een donatie kunt doen. Kijk aan de zijkant van deze pagina of scroll naar beneden op je mobiel.

 

2 reacties

  1. Mevrouw, ik kan nu niet mee haken maar kan ik later de patroontjes en beschrijvingen van U kopen.

    1. Author

      Dit kan zeker. U kunt het nu ook nog gratis downloaden en opslaan op uw computer, zodat u het later kan maken. Vandaf ca half januari wordt het een kooppatroon, dan zal ik delen waar het verkrijgbaar is. De tutorials en de instructievideo’s laat ik wel staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *