Grande finale: het laatste deel van de Hooked and Locked CAL

Wat een avontuur!

Tjonge, wat een avontuur is dit gebleken! Ik had gewoon echt niet verwacht dat dit zo’n succes zou worden. Ik ben er elke dag zo blij mee! Echt! Natuurlijk hoopte ik dat het zou aanslaan, toen ik het idee kreeg om een CAL te gaan doen met de interwoven of locking crochet techniek, maar dat het zo geweldig zou lopen, en dat ik zoveel positieve reacties zou krijgen, dat had ik absoluut niet verwacht.

Start van de Nederlandse groep
Start van de Nederlandse groep

Als ik kijk naar het begin van de groep, op 2 september, dan zie ik dit bericht. Na enkele uurtjes stond de teller al op 56 leden op de Nederlandstalige groep. Wat was ik er blij mee! Die eerste dagen bleef ik maar rondlopen met een big smile 🙂 . De Engelstalige groep ging iets minder snel van start, maar die liep uiteindelijk qua leden aantal aardig in op de Nederlandstalige groep, en haalde die ook in.

Vandaag zit ik op bijna 5000 (!!!!!) leden in totaal op facebook. En het brengt nog steeds een grote glimlach op mijn gezicht, zo blij blijf ik er mee! Zo dankbaar ook!

Maar het zijn niet alleen de facebook-groepen die zo explosief gegroeid zijn. Mijn beide YouTube-kanalen hebben beide inmiddels meer dan 1000 abonnees, en mijn Nederlands-talige kanaal zit sinds vandaag op 1200 abonnees! Een groei van meer dan 1800 abonnees in 3,5 maand! Deze mams is zowaar een echte YouTuber geworden 😀 😀 😀

Wat heb ik genoten

Natuurlijk van de reacties, zoals ik hierboven al zei. Maar ook van jullie kleurcombinaties, en van de aanpassingen die jullie maakten. Dat heeft mij ook weer geïnspireerd! Maar ik heb ook zo genoten om dit te doen. Van het eerst uitdokteren hoe ik zelf ontwerpen kon maken, het maken van de ontwerpen zelf, het haken, van het maken van de video’s, de website tutorials. Ja, het was zeker weten een heleboel werk, maar ik heb het met zoveel plezier gedaan. Dus ik heb me heel erg vermaakt, en ik ga zeker door! Maar dat gaan jullie nog allemaal zien 🙂 .

Mijn dank

Heel hartelijk dank!

We nemen absoluut geen afscheid van elkaar, niet wat mij betreft, want er is nog zoveel dat ik met jullie wil delen, maar ik wil wel alvast mijn dank uitspreken naar jullie! Heel heel heel hartelijk dank voor jullie lieve reacties! En dank jullie wel voor de support van elkaar. Geregeld heb ik gelezen dat leden de handdoek in de ring wilden gooien, vanwege de lastige opzet. En wat hebben jullie elkaar aangemoedigd om vooral door te gaan, totdat het kwartje zou vallen. Echt geweldig! 

Mijn speciale dank gaat naar 2 mensen die me op gang hebben geholpen op Facebook door me te promoten op hun pagina en groep: in Nederland is dat De Wolman (1000 maal dank Jacob!), en in de US is dat Lissa Conley (a 1000 thanks to you, Lissa!). Uiteraard ook heel veel dank voor degenen die de deken hebben gedeeld op andere groepen, en daardoor anderen weer enthousiast hebben gemaakt! Soms kreeg ik zoveel nieuwe verzoeken om lid te worden, dat ik het alleen maar kon verklaren door dat mijn patroon waarschijnlijk weer ergens was gedeeld. Super, mensen!

En dit is nog niet het eind!

Ten eerste krijgen we nog een bonus week! Volgende week heb ik nog wat voor jullie, om restjes op te maken, of misschien als een nieuw projectje. Ook dit is nog gewoon gratis, dus het is een beetje een kerstkadootje van mij.

Ik laat de groepen uiteraard ook nog open. Ten eerste is nog niet iedereen klaar, en er komen zelfs nog dagelijks mensen bij. Ook als de CAL eenmaal een kooppatroon is geworden, blijf de groep nog open. Ik hoop ook dat degenen die klaar zijn met de deken de nieuwe leden blijven helpen en aanmoedigen.

Het laatste deel van de deken, met video

Het laatste deel van de deken bestaat uit 3 onderdelen. Het laatste patroon met de ‘appeltjes’, de bovenrand, en een omlijstende rand van vasten rondom de hele deken. Het patroon zit weer in 1 pdf, de website-pagina’s zijn in 2 delen opgesplitst. Ik heb ook een video gemaakt over het de vasten-rand, dus die kan je ook kijken.


<Edit 16 januari 2019: Het patroon is niet langer meer gratis beschikbaar. Je kunt het kopen in mijn Ravelry shop (https://www.ravelry.com/patterns/sources/the-craftsteachers-ravelry-store). Daar vind je ook het patroon van de bonusweek. De foto’s van elke rij (zie voorbeelden op deze pagina) zijn ook beschikbaar in deze shop: https://the-craftsman.zibbet.com/. >


Dus hier weer de link naar de patroon-pagina <verwijderd>, en hieronder is de link naar de video. Heel veel plezier er weer mee gewenst!

 

Wil je een donatie doen? Kijk dan aan de zijkant van deze pagina (op pc) of beneden (op tablet of mobiel).

 

8 reacties

 1. Hoi
  Ben super blij met dit patroon.
  Had nog nooit interwoven crochet gedaan en had in het begin menige denkfout erin zitten.
  Nadat ik het onder de knie had ben ik opnieuw begonnen maar heb het patroon gebruikt om er een vest mee te maken. Nog geen foto gepost omdat ik nog aan de mouwen moet beginnen.
  Bedankt voor deze nieuwe ervaring
  Groetjes Tem

  1. Author

   Super Tem! Ontzettend leuk idee, en dat gaat vast een heerlijk warm vest worden. Als ware koukleum ben ik dol op warme vesten :-). Volgens mij heb ik de foto inmiddels wel al voorbij zien komen op facebook.

 2. Lieve lieve handwerkjuf.

  Elke week zat ik vol spanning te wachten op het nieuwe patroon. Nog niet om te haken maar om ze uit te printen. Ik ben in het begin mee gestart maar kreeg zoveel opdrachten tussendoor om te maken dat het mij niet meer lukte om te kunnen volgen.
  Ik wil je enorm bedanken. Door jouw heb ik interwoven crochet ontdekt en vind het enorm plezant om te doen. Ik had er nog nooit van gehoord.

  Ik blijf zeker lid van je groep en YouTube kanaal zodat ik nog meer mooie dingen van jouw kan zien.

  Echt heel knap hoe je dit alles hebt gedaan. Want volgens mij kruipt er ook wel veel werk in om dit allemaal te doen in het Nederlands als ook nog eens in het Engels.
  Echt chapeau.

  Ik wens je nog heel veel leden en een enorm fijne kerst en een geweldig 2019.

  Super gewaardeerde groetjes van je Belgische Fan.

  Sandra Kenis Vechter

  1. Author

   Hoi Sandra! Wat een lieve woorden! Dankjewel! Ik heb het met heel veel plezier gedaan, en vind het ook heel leuk te horen dat je hiermee een nieuwe techniek onder de knie hebt gekregen. Ik ben zeker van plan nog veel meer te gaan doen (als het lukt qua tijd), dus ik hoop dat je nog veel plezier van mijn werk zult hebben. Groetjes! Superlief!!!!

 3. Bedankt voor dit mooie, maar moeilijke ontwerp. Ik ben er heel blij mee. Ik maakte vroeger al een dekentje in deze techniek, heel eenvoudig maar ik wilde meer leren. Dit is dus bij deze gelukt.

 4. Lieve handwerkjuf,
  Ik wil je heel erg bedanken, dat je mij deze techniek hebt willen leren. Ik heb er inmiddels al 2 af. 1 als cadeautje voor mijn zus, (het kerstcadeau) en 1 voor mijzelf. Het is zo’n verslavende techniek, dat ik het moeilijk vond om te moeten wachten op het volgende patroon. .
  Ik wil je een hele fijne kerstdagen en een goed begin van 2019 toewensen.
  Ik benieuwd naar je nieuwe patronen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *