HAL CAL 2020 een week uitgesteld

Als het leven je een duwtje geeft

Ik had al een klein voorbehoud ingebakken over de startdatum van de HAL CAL 2020, en dat blijkt uiteindelijk nodig! Ik moet de start een week uitstellen. De reden daarvoor is dat mijn oudste dochter flink ziek is geworden. Bij mijn vorige post op 18 januari leek het dat ze een simpel virusje onder de leden had, maar dat bleek uiteindelijk toch iets ernstiger en ze is daarna gaandeweg ook zieker geworden. Ze is de afgelopen anderhalve week natuurlijk goed door ons verzorgd, maar er kwam voor mij ook de zorg voor haar katten en haar huisje bij, omdat manlief allergisch voor katten is. En dat heeft heel veel tijd in beslag genomen. Inmiddels is ze al aan het herstellen, en ze zal ook wel volledig herstellen, maar het zal een aantal maanden in beslag nemen voordat ze weer helemaal is hersteld. En we hadden het al druk met een aantal andere zaken. Het leven staat dan even op zijn kop, vooral vanwege de zorgen om de gezondheid van mijn dochter.

Voorbereidingen

Dit betekent ook dat de voorbereidingen voor de HAL CAL 2020 er flink onder hebben geleden: ik heb nog geen tijd gehad om de bestanden met de haakinstructies te maken. Het is gisteren wel gelukt om alvast de video’s voor de tutorials te maken voor het mozaïek haakwerk, en ik ben al bijna klaar met het editen van de Nederlandstalige versie! Daar hoort ook een tutorial voor de website bij, daar ga ik eerst mee verder als ik ook klaar ben met de Engelstalige video. Ik heb gelukkig wel tussen de bedrijven door zover kunnen haken dat ik (beter) kan uitrekenen hoeveel garen er nodig is voor de mozaïek haakwerk deken en wat de formaten daarvan gaan worden. Ik had al een grove schatting gemaakt, maar ik wilde toch zeker zijn. Ik zal dit later publiceren.

De planning is dat ik deze week de tutorials voor de websites ga maken en de bestanden met de haakinstructies. Die laatsten worden natuurlijk pas vrijgegeven tijdens de CAL 🙂 . Het haken zelf heeft nu even wat minder prioriteit, want ik ben voldoende opgeschoten, en dat kan rustig aan verder gaan tussen de andere activiteiten door.

Nieuwe releasedatum en aangepast(!) schema

De nieuwe startdatum zet ik nu op donderdag 13 februari! En een andere kleine wijziging die ik heb gemaakt is in hoeveel delen ik dit ga releasen: dat worden er 9 in plaats van 6! Ik realiseerde me tijdens het haken dat het toch wel heel erg veel was per week, en dan gaan er zoveel mensen achterlopen, dat het misschien toch wat minder leuk wordt voor degenen die iets minder tijd hebben. Het is nog steeds best een flink stuk dat je elke week gaat krijgen, maar zo is het iets beter te doen.

Ik hoop dat jullie niet teleurgesteld zijn, en dat jullie begrip kunnen opbrengen voor mijn situatie. Houd de website in de gaten voor de tutorial als je het mozaïek haakwerk gaat doen!

 

14 reacties

 1. De gezondheid en het welzijn van jouzelf en je gezin gaan altijd boven alles, hoor! Ik wacht gewoon geduldig af.
  Veel beterschap voor je dochter en voor jou sterkte met de zorgtaken.

 2. geen probleem, de gezondheid van je dochter gaat nu even voor, de rest komt wel, denk dat iedereen wel nog andere projecten heeft waarmee ze bezig zijn! alvast een spoedig herstel voor je dochter en maak ook maar even tijd voor jezelf!

 3. We wensen je dochter veel rust en beterschap
  Neem alle tijd die nodig is
  Dit zijn zaken die voor gaan
  Warme knuffel

 4. Je hebt prioriteiten en topprioriteiten en jij weet ze goed te onderscheiden. Wat het eerst komt ook als eerste behandelen, je dochter is belangrijker dan cal 2020. Blijf ook je eigen gezondheid en welzijn voorop stellen, de rest die volgt is bijzaak.

 5. Ik hoop dat je dochter al flink is opgeknapt.
  Of ze nu 7,17,47 of 71 zijn, je blijft je zorgen maken. Hoewel het gaande weg naarmate ze ouder worden omgekeerd ook zo gaat zijn.
  Dat ervaar ik nu zelf.
  Deze CAL maak ik dan ook voor mijn moeder.
  Nu alleen nog weten hoeveel garen ervoor nodig is en dan kan ik opzoek naar de kleuren.
  Volgens mij staan de meesten, met als ik, in de startblokken om het benodigde garen te halen.
  Dikke knuffel voor je dochter en heel veel aaitjes en knuffels voor de katten

  1. Author

   Dankjewel Patricia. Wat lief dat je reageert. Het gaat iets beter met mijn dochter. De info over het garen staat inmiddels op facebook!

 6. Beterschap voor uw dochter. Zieke kinderen gaan gewoon voor. Ik ga voor het eerst meedoen met de Cal en heb er veel zin in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *