Aankondiging van een nieuwe CAL: Hal Cal 2020, The Blocks

Lang gewacht, toch gekomen!

Het heeft even geduurd, en ik heb ook best wel even getwijfeld of ik dit zou gaan doen, maar ik ga het doen!!! Een nieuwe CAL! Ik kreeg inspiratie, en bedacht dat het toch te doen zou moeten zijn, ondanks de drukke periode waar ik persoonlijk in zit. Geen zorgen, want het is allemaal heel positief, maar het kost wel veel tijd en energie.

En ik heb er ook weer zin in! Want eerlijk gezegd, ik was op een gegeven moment ook een beetje ‘haakmoe’. Ik ben altijd al een mens geweest met veel handwerkhobbies, en ik houd ervan om dingen af te wisselen. Ik wilde ook gewoon weer even tijd besteden aan mijn weven. Ook om mijn flinke hoeveelheid garen er een beetje mee weg te werken, want ik moest echt opruiming gaan houden! Ik heb inmiddels een prachtig nieuw professioneel weefgetouw gekocht, en daar heb ik inmiddels ook een mooie sjaal mee geweven, maar voor ik daar weer mee verder ga eerst even deze CAL!

advertAlvast wat informatie

Het wordt weer een grote deken. Ik ga het patroon aanbieden voor de interwoven crochet techniek en voor mozaïek haakwerk. Ik heb ook een beschrijving om het met gebalanceerd mozaïek breien te doen, maar ik kan niet op tijd uitdokteren hoeveel garen je daarvoor nodig gaat hebben. Ik kan het simpelweg niet allemaal zelf op tijd maken, dus misschien komt dat later.

Het patroon wordt even breed en hoog als de HAL CAL 2018. Dat betekent voor interwoven crochet dat het dezelfde afmetingen gaat krijgen, en ook hetzelfde garenverbruik. Ik ben nog druk aan het haken met de mozaïek haakwerk techniek, dus die afmetingen komen nog. Ik ben voor het mozaïek haakwerk ook nog het garenverbruik aan het controleren, dus ook die informatie komt later.


De startdatum en het schema

Vooralsnog heb ik de startdatum op donderdag 6 februari gezet. Ik denk vrij zeker te weten dat ik dat ga halen, als ik al niet eerder klaar ben 🙂 . Ik ga het patroon in 6 delen opsplitsen en elke week een nieuw deel van het patroon vrijgeven. Dus het wordt voor jullie flink doorwerken als je het wilt bijhouden, maar gezien de periode waar ik in zit is dit voor mij het best. En dan heb je hem ook wel lekker snel klaar. Ik weet uit ervaring dat langlopende projecten soms ook ‘negatief’ uitpakken, omdat je aandacht wat verslapt, omdat je in de tussentijd ook veel andere projecten voorbij ziet komen die je natuurlijk ook wilt maken 🙂 . 

Verkrijgbaarheid van het patroon

Het patroon is gedurende de looptijd van de CAL gratis van deze website te downloaden. Ik ga het NIET als download op facebook aanbieden, dus je moet echt even naar deze website gaan.

Ik ga het patroon ook meteen in zijn geheel te koop aanbieden! Ik moet nog even kijken via welke kanalen, of het voor alle patronen via Ravelry kan, of dat ik nog een andere verkoop site moet gebruiken. Maar dat laat ik tegen die tijd wel weten. Gedurende de CAL zal ik het tegen een sterk gereduceerde prijs aanbieden. Na de CAL zullen de gratis downloads van mijn website worden verwijderd en zal het volledige patroon via een hogere prijs worden verkocht.

Nog niet bekend met interwoven crochet?

Als je de interwoven crochet techniek nog nooit hebt gedaan, dan raad ik je aan alvast de tutorials op deze website te volgen. Je kunt op deze pagina (klik hier) een methode vinden die je helpt een paar ‘startersproblemen’ te vermijden, zodat je kunt focussen op het hele concept van interwoven crochet. Als je die hebt gedaan, dan kan je het proeflapje van de Hooked and Locked CAL 2018 gaan maken (klik hier). Er zijn video’s die je daarbij helpen, en op de website bij de HAL CAL 2018 vind je ook een uitgebreide geschreven tutorial met heel veel foto’s.

Doe dit vooral, want bij de vorige CAL hebben heel wat mensen best wel wat problemen ondervonden bij de opzet! Uiteindelijk is het vrijwel iedereen gelukt, en je kunt op de facebookgroepen altijd om hulp vragen, maar met de kleine proeflapjes heb je gewoon kleine projectjes die te overzien zijn! En kijk ook vooral naar de video over de opzet van de kerst tafellopers! Ik ga dezelfde opzet gebruiken voor deze CAL! Dus dan kan je die ook alvast oefenen. Alle video’s over interwoven crochet staan op mijn YouTube kanaal in deze afspeellijst (klik hier).

Nog niet bekend met mozaïek haakwerk?

Ik ga in ieder geval een tutorial maken op deze website met tekst en foto’s! Ik weet nog niet of het lukt om ook een video te maken. Ik ben daarbij afhankelijk van de hulp van manlief, en wij hebben het, zoals al gezegd, erg druk. We hopen wel dat het lukt, want het is altijd fijn om het te kunnen zien. Ik houd jullie op de hoogte als ik dingen klaar heb!

Wel al bekend met mozaïek haakwerk?

Ik ga trouwens een en ander een heel klein beetje anders doen dan gebruikelijk, en mijn manier van beschrijven van het patroon zal misschien ietsje anders zijn dan je gewend bent, maar ik heb een manier bedacht die ik zelf ontzettend makkelijk vind! En die supersnel werkt. Ik heb dat zelf inmiddels ondervonden, dus kijk vooral naar de (komende) tutorials, ook als je wel al bekend bent met mozaïek haakwerk!

En nog even over gebalanceerd mozaïek breien

Diamond in garter (balanced)Zoals al gezegd, ik zal het waarschijnlijk niet op tijd redden om het patroon vrij te geven met het verwachte garenverbruik! Ik zal er nog over nadenken of ik het wel zal aanbieden gedurende de CAL, en dan moet je zelf een beetje inschatten hoeveel garen je nodig zou hebben. Je kunt de tutorials voor gebalanceerd mozaïek breien op mijn website vinden (klik hier) met de bijbehorende video’s! Gebalanceerd mozaïek breien is een methode die erg lijkt op gewoon mozaïek breiwerk, maar die ik zelf heb ontwikkeld om bepaalde mogelijke problemen uit de weg te helpen. Daar kan je alles over lezen hier op de website!

De facebook groepen

Je kunt je het best aansluiten bij de groepen op facebook voor de Hooked and Locked CAL. Klik hier voor de Nederlandstalige groep en klik hier voor de Engelstalige groep. Daar vind je mensen die meestal al de vorige CAL hebben gedaan en bekend zijn met de techniek, dus stel daar vooral je vragen. Het zijn leuke groepen met veel aardige en behulpzame mensen! Op de website hier zal ik niet veel vragen beantwoorden.

 

Ondertussen ga ik vrolijk verder. Ik ben zoals gezegd lekker druk aan het haken, en ik ga nog wat tutorials maken. Ik laat het jullie in de komende weken horen als er weer iets te melden valt 🙂 .

Alvast veel plezier met de voorbereidingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *