Kabbelende golfjes, het volgende deel van de Hooked and Locked CAL

De hartjes

Wat was het leuk weer om te zien dat de hartjes van het vorige deel van de HAL CAL zo goed werden opgepakt, ondanks dat het veel meer telwerk was dan de voorgaande patronen. Maar jullie waren er helemaal klaar voor! De eerste 3 onderdelen vergden vaak nog best concentratie om de techniek steeds beter onder de knie te krijgen, maar het ging gewoon goed! Van degenen die hun voortgang op de facebookgroep posten was het ook weer leuk te zien hoe hun kleurkeuze uitpakt. 

Niet iedereen was gecharmeerd van de hartjes, en dat is ook helemaal niet erg.  We houden niet allemaal van hetzelfde. Als een patroontje je wat minder aanspreekt, dan zou je hem kunnen weglaten of kunnen vervangen door een andere, maar je moet er daarbij wel op letten dat het ene patroon op een even rij begint en een ander patroon op een oneven rij! Zoals ik eerder heb gezegd, ik moedig creativiteit aan, dus maak je deken jouw deken als je wat wilt veranderen. Je wilt er tenslotte toch ook met plezier naar kunnen kijken. Probeer wel een zeker ‘evenwicht’ te bewaren in de plaatsing van de patronen van de deken. Beetje lastig te definiëren, maar ik heb bij de patronen wel een zekere afwisseling gehanteerd, met figuratieve en non-figuratieve patronen. En dat is natuurlijk best een beetje lastig in te schatten omdat jullie nog niet alle patronen kennen. Op de reeds gepubliceerde foto’s is ook alleen de eerste helft van de deken te zien, en de tweede helft zal deeltje voor deeltje worden onthuld. Maar kijk gewoon wat je zelf het mooist vind! 

En nu dan de golfjes

Weer een stuk minder telwerk, gewoon lekker makkelijk te onthouden. Dus je hebt geen steekmarkeerders nodig dit keer, en dat maakt het lekker snel te haken. Dan houd je nog voldoende tijd over voor alle andere CALs 🙂  (waar ik helaas geen tijd voor heb, snik 🙂 ).

Veel plezier weer gewenst! En deel je voortgang op facebook!


<Edit 16 januari 2019: Het patroon is niet langer meer gratis beschikbaar. Je kunt het kopen in mijn Ravelry shop (https://www.ravelry.com/patterns/sources/the-craftsteachers-ravelry-store). Daar vind je ook het patroon van de bonusweek. De foto’s van elke rij (zie voorbeelden op deze pagina) zijn ook beschikbaar in deze shop: https://the-craftsman.zibbet.com/. >


Klik hier om naar deel 5 te gaan <verwijderd>.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *