Start van de deken van de Hooked and Locked CAL

Zijn jullie er klaar voor?

Want daar gaan we! We beginnen vandaag met het patroon van de grote deken. 

Het was ontzettend leuk om te zien hoe jullie met het proeflapje aan de gang gingen. Voor de meesten was het begin even een drempeltje dat moest worden genomen, maar het merendeel was het er toch over eens dat als je het eenmaal doorhad, dat het daarna niet meer zo moeilijk was. Dus als je nog twijfelt, of het lukt je nog niet zo goed, geef het niet op. En misschien lukt het je wel met de nieuwe video’s erbij.

Een iets andere manier van het haken van rij 1

In de eerste video van deze week laat ik zien hoe je net iets anders om kan gaan met het haken van rij 1. De grote hoeveelheid steekmarkeerders zou het alleen maar lastig maken om het door te weven, dus heb ik daar een trucje voor bedacht. Simpel, en misschien zelfs wel makkelijker dan het doorweven, maar dat is waarschijnlijk voor ieder een persoonlijke voorkeur. Hierna heb je beide methodes gezien, en dan kan je zelf ervaren wat jij fijner vindt.

Deze methode is vooral fijn voor een lange opzettoer, omdat je nu stukje bij beetje de toeren 1a en 1b doet, zodat je elke keer weer kan controleren of je goed gaat. Dus tel, tel, tel, en als je denkt dat je nu wel goed geteld hebt, tel dan maar nog een keer 🙂 . 

De trappetjes rondom de deken, en deel 2

Het trappetjes patroon gaat rondom de hele deken komen als rand. Je haakt dat niet achteraf pas, dus fijn meteen al. Dat heeft als voordeel dat de eerste paar toeren lekker bekend zijn, die heb je met het proeflapje al gedaan, het zijn nu alleen meer steken 🙂 . Bij toer 4b krijg je een verandering in het patroon. En om deze eerste week wat extra interessant te maken, krijg je ook meteen deel 2. Ik heb voor de rijen 4b tot en met 6b een extra video bijgevoegd, zodat jullie daar ook eerst nog hulp aan hebben. En daarna is volgens mij de techniek wel duidelijk. Kijk die 2e video ook echt, en ook helemaal van voor naar het eind, want daar komen toch een aantal zaken aan bod waarvan ik niet wil dat jullie in verwarring raken.

Aaah, geen video’s meer hierna?

Ik zag in de facebookgroep dat iemand dacht dat er voor ieder deel een nieuwe video zou komen. Maar voor het haken van de volgende delen geef ik alleen de patronen en de foto’s. Het is net als gewoon filethaakwerk, als je eenmaal weet hoe dat moet, dan volg je daarna alleen nog maar het telpatroon. Het zou eerlijk gezegd ook een beetje saai worden…. Maar je krijgt wel elke week de patronen en de foto’s van elke(!) toer, dus dat moet ook extra houvast geven.

Ik heb nog wel plannen om een aantal extra video’s te maken. Een om wat meer dieper in te gaan op het lezen van de patroontekening. Daar blijkt toch wel behoefte aan te zijn. Een andere wens die werd geuit was het verbreden of versmallen van de deken. Daar moet ik nog even goed mijn gedachten over laten gaan hoe ik jullie dat het best kan uitleggen, maar die ideeën beginnen vorm te krijgen in mijn hoofd. En dit is tegelijkertijd eigenlijk een cursus over interwoven of locking crochet, en er zijn nog 3 andere mogelijkheden die je tegen het lijft kunt lopen bij andere patronen aan de onderkant, dus om het cursusmateriaal af te maken, hoort dat stukje er ook wel bij. Maar dat is niet nodig voor de CAL, dus dat komt dan als laatst.

Oké, we gaan beginnen!

Hier de links naar de pagina’s: deel 1 en deel 2 <verwijderd>. Daar staan de tutorials, de downloads, de links naar de video’s en de foto’s.

Je kan ook altijd naar de overzichtspagina, waar ik van elk deel de links geef in het release schema. En anders in het menu onder HAL CAL.

Rest mij slechts te zeggen: heel veel plezier met deze eerste 2 delen.

 

<Edit 16 januari 2019: Het patroon is niet langer meer gratis beschikbaar. Je kunt het kopen in mijn Ravelry shop (https://www.ravelry.com/patterns/sources/the-craftsteachers-ravelry-store). Daar vind je ook het patroon van de bonusweek. De foto’s van elke rij (zie voorbeelden op deze pagina) zijn ook beschikbaar in deze shop: https://the-craftsman.zibbet.com/. >


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *