Knopen: een tasje met een blokjesmotief. Deel 3: een twist op het ontwerp

Oh jee….

Nou ja, niet echt hoor 🙂 .

Oeps: paarse garen gaat sneller op
Oeps: paarse garen gaat sneller op

Ik liep, zoals ik al in mijn vorige post vertelde, tegen een ‘probleempje’ aan. Zoals je hier op de foto kunt zien, verbruikte ik veel meer van het paarse garen dan de andere kleuren. Op dit punt had ik nog ongeveer 50 cm over van de paarse draden en 70 cm van de andere kleuren. Nou is dit niet helemaal mijn eerste ontwerp, dus ik had dit kunnen voorzien. Ik weet dat je met het maken van een knoopje meer garenlengte verbruikt, dan dat je met een andere draad een knoopje om die draad legt. Ok, niet getreurd! Ik wilde niet dat ik voortijdig met het knopen zou moeten stoppen omdat mijn paarse draden te kort zouden worden, dus heb ik mijn schetspapier er weer bij gepakt, en ben gaan zitten uitproberen hoe ik het ontwerp zo zou kunnen aanpassen dat ik minder paarse knoopjes zou maken. Bij elke knoop die je maakt, en waar 2 verschillende kleuren draden ingaan, heb je de keuze in welke kleur je het knoopje maakt. Dus met die kennis in het achterhoofd ben ik aan de gang gegaan.


2 Opties

Aanpassing 1 van het zigzag motief
Aanpassing 1 van het zigzag motief

Ik heb uiteindelijk 2 variaties gemaakt. Ik vond ze eigenlijk allebei wel leuk. Maar ik twijfelde nog wel welke van de 2 ik nu zou kiezen. Dus mijn jongste dochter even laten meekijken, en die had een voorkeur voor variatie 1, waarbij je een wat rustiger beeld hebt. Zo blijven de blokken links en rechts van de paarse gedeeltes optisch toch gescheiden. Ik was het wel met haar eens, maar, het is een keuze, dus als je dit tasje maakt en optie 2 toch ook wel leuk vindt, neem dat ontwerp dan vooral!

Aanpassing 2 van het zigzag motief
Aanpassing 2 van het zigzag motief

Het resultaat

Het voorlopige resultaat
Het voorlopige resultaat

En hier zie je dan het resultaat. Je ziet de switch in het ontwerp, en ik moet zeggen dat ik het echt ontzettend leuk vond. Zo zie je dat een onverwacht ‘probleem’ zo maar kan veranderen in iets dat eigenlijk veel leuker is dan wat je oorspronkelijk in gedachten had. Het maakt het veel levendiger om naar te kijken. Het is niet schokkend anders, maar het is net dat kleine beetje….


Volgende keer

Bij mijn volgende post zal ik laten zien hoe ik de onderrand verder afwerk. Je kan al zien op de vorige foto hoe ik de onderrand heb geknoopt, en tot hoever ik heb geknoopt. Mocht je meeknopen, je kan nog best een paar extra rijen maken als je dat wilt, maar ik ga ook nog vlechtjes maken, dus houd er wel rekening mee dat je voldoende garen daarvoor overhoudt!

Tot de volgende keer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *