Knopen: een tasje met een blokjesmotief. Deel 2: de cirkel sluiten

En nu in de rondte!

Als je een groot deel van het motief naast elkaar hebt geknoopt, dan kan je de cirkel gaan sluiten, zodat je een aan de randen gesloten geheel krijgt. En dat is echt super simpel!

Stap 1: de cirkel sluiten en het eerste stuk knopen
Stap 1: de cirkel sluiten en het eerste stuk knopen

Om de cirkel te sluiten neem je de linker- en rechteruiteinde van je knoopwerk en brengt ze naar elkaar toe. Leg een knoopje in de uiteinden van je bovenste randdraden, zodat je al zoveel mogelijk de randen naar elkaar toe brengt. In de eerste rijen heeft het werk de neiging om van elkaar weg te wijken, dus je moet de knoopjes in het begin echt wel even stevig aantrekken. En vervolgens knoop je het motief verder alsof je gewoon 2 motieven op een rij aan elkaar bevestigt. 

Let wel op!

Ik zeg het toch maar even. Bij het knopen van de allereerste rij, helemaal aan het begin, waarbij je de knoopjes in de juiste volgorde moest krijgen voor de rest van het patroon, heb je de eerste paarse draad aan de linkerzijde niet gebruikt! Dat kon ook niet, die moest worden bewaard voor het moment van sluiten van de cirkel. Idem voor de laatste gele draad aan de rechterzijde. Deze 2 draden zijn nu naast elkaar komen te liggen bij het naar elkaar toe brengen van de linker- en rechterzijde van je werk (geel nu links en paars nu rechts), dus die knoop met deze 2 draden moet je niet vergeten te maken!

Hierna nog even wat foto’s van de volgende stappen:

Stap 2: cirkel sluiten volgende stap
Stap 2: cirkel sluiten volgende stap

bij stap 1 maak je de eerste rij van het zigzag-diamantje, bij stap 2 de tweede rij, en bij stap 3 zie je hoe het eruit ziet als je het diamantje op de sluit-positie hebt afgemaakt. Daarna is het knopen precies als bij de rest van het tasje.

Stap 3: sluitende diamantje afmaken
Stap 3: sluitende diamantje afmaken

Volgende keer

In mijn volgende blog laat ik zien hoe en waarom ik een aanpassing in mijn ontwerp heb gemaakt voor de paarse zigzag-rand. Een korte blog was het deze keer, maar de volgende komt snel! Dus tot snel weer ziens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *