Een driehoekige omslagdoek in filet haakwerk: de basis

Het is echt heel erg in op het ogenblik: filet haakwerk. Waarom dat gebeurt is mij altijd een raadsel, wat is nou de trigger die zorgt dat mensen dat opeens zo omarmen? Het lijkt wel of iemand ermee begint, en dat anderen dan opeens denken: ‘Oh, maar dat is ook leuk, laat ik dat ook weer eens doen’. Maar ik vind het wel ontzettend leuk als er weer eens een techniek, die al een tijdje ‘vergeten’ lijkt, opnieuw in de spotlight komt. Ik heb in het verleden heel wat filet haakwerk gemaakt, vooral grote stukken met prachtige motieven er in. In de pre-internet tijd, toen we nog gewoon een Burda kochten in de winkel 🙂 . Wie kent het nog, de prachtige pauw, de set met de 4 Griekse dames? Waar ik ze gelaten heb, ik weet het echt niet…. Ik heb een periode gehad dat ik het een beetje gehad had met het haak- en breiwerk, ik was alleen nog maar met patchwork en quilten bezig. En toen heb ik veel weggedaan…. Ik dacht dat het niet meer terug zou komen. Tjonge, heb ik me even vergist 🙂 🙂 🙂 .

Ok, dat was even een terugblik. Maar ik ben er ook weer vrolijk mee bezig. Een beetje aangestoken door de CAL van de dames van Haakplein, die op dit ogenblik nog met een prachtige beddensprei bezig zijn. Oh, wat heb ik getwijfeld of ik mee zou gaan doen, maar mijn eigen ontwerpactiviteiten schreeuwden toch om meer aandacht (en dan vergeten we voor het gemak maar even al de projecten die nog moeten worden afgemaakt, ssssttttt  😀  😀  😀 ).

Ik heb deze omslagdoek gemaakt, en er een video en een tutorial (zie hier) voor gemaakt, en daar gaat het niet bij blijven. Deze omslagdoek is in filet haakwerk gemaakt, maar zoals je ziet is hij nogal ‘leeg’. En dat komt omdat ik hem ga gebruiken voor verdere versiering, maar dat komt binnenkort in een volgende reeks video’s. Ga ik nog lekker even niets over verklappen (oeps, verklapte ik dat niet in de video??? 🙂 🙂 🙂 ). Wat een beetje anders is dan wat ik tot nu toe op internet heb gevonden zijn de schuine randen. Ik moest meerderen, en ik wilde dat met afgeschuinde hokjes doen. Niet te vinden…., ik ben het in ieder geval niet tegengekomen. Voldoende tutorials over het bijmaken van hele hokjes, zodat je een ‘getrapte’ zijkant krijgt, maar schuin? Nou ja, dan ga je zelf maar een beetje wat uitproberen. En ik was niet ontevreden. En voor mij weer een mooie reden om er instructies voor te maken. Dus ik hoop dat jullie hier weer lekker mee aan de gang gaan. Je kunt de omslagdoek zo laten, er een motief in haken met gevulde hokjes, het versieren met los gemaakte attributen, en …………. <mysterie> 🙂 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *