3 Kleuren voor de opzet, hoe doe je dat?

Dat was wat ik me afvroeg, nadat ik had geleerd hoe je kon opzetten met 2 kleuren. Ik probeerde het een en ander uit, en dit is wat er uit kwam. Het is niet zo moeilijk, maar je moet echt de volgorde van de kleuren in de gaten houden welke moeten worden omgevouwen en in het midden komen.

Denk er aan dat je op de foto’s kunt klikken om een grotere foto te zien.

Index

Ik heb de tutorials over opzetten over verschillende pagina’s verdeeld. Klik op de linkjes voor elk onderwerp.

De stappen

01-twist-first-2-colorsBesluit in welke volgorde je de kleuren bovenop je scheringdraden wilt zien. Ik ga groen, roze en blauw doen. Haak de eerste 2 kleuren halverwege in elkaar. Groen, kleur 1, gaat naar links.


02-add-third-colorVoeg dan de 3e kleur toe, ook halverwege. 


03-position-threadsOmdat ik het roze als kleur 2 wil hebben en blauw als kleur 3, spreid ik de blauwe uit elkaar, zodat de roze draden in het midden komen.


04-add-first-warp-threadVoeg de eerste scheringdraad toe. Deze gaat over alle 4 de inslagdraden aan de rechterkant.


05-fold-over-color-1Spreid de groene draden en vouw ze over naar rechts.


06-fold-color-2-to-leftOnthoud nu goed dat de middelste 2 draden naar links moeten worden gevouwen, dus het is een brain training en gefocust blijven, want de draden hebben erg de neiging om om elkaar heen te gaan draaien 🙂 . Dus onthoud nu dat de blauwe draden de middelste draden zijn geworden nadat de roze naar links zijn gebracht.


07-add-new-warp-threadTijd om de tweede scheringdraad toe te voegen. Deze gaat over alle 4 draden aan de rechterkant.


08-fold-over-color-2Spreid de roze draden en vouw ze naar rechts. Herinner je je nog welke draden in het midden lagen? Precies, de blauwen.


09-fold-color-3-to-leftDus nu gaan de blauwen naar links, en groen komt in het midden. Groen in het midden, groen in het midden, groen in het midden…… Om even te laten zien hoe mijn hoofd werkt voor dit 🙂


10-fold-over-first-warp-threadZoals gewoonlijk, vouw de linker scheringdraad over, en breng deze over de 4 draden aan de rechterkant.


11-fold-over-color-3Blauw naar rechts vouwen. Groen in het midden, groen in het midden, groen in het midden……


12-fold-color-1-to-leftNu kan groen naar links. Roze in het midden, roze in het midden, roze in het midden……


13-add-new-warp-threadVoeg de volgende scheringdraad toe. Roze in het midden, roze in het midden, roze in het midden……


14-fold-over-color-1Groen naar rechts vouwen. Roze in het midden, roze in het midden, roze in het midden……

Oké, eigenlijk…, als je eenmaal op dit punt bent beland, en je raakt in de war over de volgorde van de draden, dan kun je kijken naar de volgorde van de kleuren in wat je al hebt geweven. Is de laatste scheringdraad overdekt met groen? Dan zie je dat het volgende V-vormpje roze moet worden, dus de roze draden moeten dan in het midden liggen. Zij zullen straks naar links worden gebracht, zodat zij de volgende scheringdraad zullen bedekken.


15-fold-color-2-to-leftRoze naar links.


16-fold-over-second-warp-threadVouw de scheringdraad over.


17-fold-over-color-2Roze naar rechts. Herinner je je de truc? Roze is overgevouwen, de volgende moet een blauw V-vormpje worden, dus blauw moet in het midden liggen.


18-fold-color-3-to-leftBlauw naar links.


19-result-frontEnzovoort. Dit is het resultaat van een stukje weven.


20-result-backEn zo ziet het er aan de achterkant uit.


Schuif het weefsel aan naar boven, zoals beschreven bij de basis stappen, de eerste pagina van deze tutorial. Je bent nu klaar om te weven. Kijk in het menu voor de Tāniko weeftutorials.

Video