Schuin weven op een spijkertjes weefraam: timelapse video time!

Het kan zijn dat je je afvraagt: wat is een timelapse video??? En waarom dan???

Herhaling van de inhoud van de vorige video’s

Tja, ik heb in mijn voorgaande video’s al vrij uitgebreid laten zien hoe je met een doorlopende draad schuin kan weven op een spijkertjes weefraam. Dus het is misschien een beetje onzinnig om dat nog een keer te herhalen. Maar voor deze instructie video’s heb ik dun garen gebruikt, dat eigenlijk niet geschikt was voor het weven op dit weefraam. Je kon dan de handelingen echter wel goed zien, en dat vond ik toch wel het belangrijkst. Dit keer wilde ik laten zien hoe het ‘echt’ gaat, als je garen hebt dat wel dik genoeg is. Maar om dan alles helemaal weer overnieuw met commentaar te tonen, dat leek me toch wat teveel van het goede, dus ik dacht: “Weet je wat? Ik ga gewoon een lapje weven, met de camera aan, geen geklets, en dan gewoon laten zien hoe dat dan gaat.’ Maar ja, dat duurt wel even, van begin tot eind! Maar, onze camera heeft een mooie feature: hij kan timelapses opnemen. Dan wordt niet elke milliseconde opgenomen, maar veel minder ‘shots’, en als je het dan later afspeelt, dan zie je het in een versnelde versie. Best wel duidelijk hoor!

Ik heb er trouwens geen muziekje achter gezet. YouTube heeft wel faciliteiten om er iets bij te plaatsen, maar ik vind het zelf vaak reuze irritant als er een muziekje dat ik niet leuk vind achter een video zit. Dus zet zelf lekker een muziekje op als je dat fijn vindt.

Maar ook: netjes afwerken met dik garen!

Op het eind, ongeveer na 15 minuten, heb ik nog wel een stukje toegevoegd (op een normaal tempo en met geluid!), en dat gaat erover hoe je de draadjes netjes kan afwerken in je weefsel. Met dik garen is dat al snel zichtbaar in je werk, dus daar heb ik een simpel trucje voor om dat te voorkomen, dus kijk dat laatste stukje vooral ook even.

In de volgende video ga ik laten zien hoe je met een haaknaald netjes een gehaakte rand om je weefsel kan maken, dus blijf deze pagina’s in de gaten houden, of abonneer je op mijn YouTube kanaal (klik hier). Zet ook de meldingen ervoor aan, YouTube zorgt er dan voor dat je bericht krijgt als ik weer een nieuwe video publiceer! Zo mis je geen video’s en ben je zo snel mogelijk op de hoogte!

Maar nu: de video van vandaag:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *