Schuin weven op een spijkertjes weefraam: afwerken met een gehaakte rand

Hoi allemaal vanuit een Winter Wonderland. Het heeft hier gesneeuwd! Erg erg vroeg dit jaar, naar mijn mening. Tijd om warme sjaals te maken. Of omslagdoeken, om ons warm en comfortabel te voelen. Vierkanten en driehoeken (zie hier), geweven op een spijkertjes weefraam, kan je gebruiken om die te maken. Ik heb geen uitgewerkte patronen hier op mijn website, maar je kunt waarschijnlijk genoeg voorbeelden vinden op het internet om je te inspireren!

Een gehaakte rand
Een gehaakte rand

Maar voor nu: een nieuwe video, hoe je randen kunt afwerken met een gehaakte rand. Het is optioneel, want je kunt besluiten om ze niet te gebruiken, en je blokken gewoon zo aan elkaar te naaien of haken. Maar een gehaakte rand kan een mooie visuele ‘extra touch’ geven, het kan stabiliteit toevoegen aan een weefsel die wat meer open is, en sommige mensen vinden het gewoon handiger voor het aan elkaar bevestigen van weefsels als je gehaakte randen hebt.

In deze video laat ik ook zien hoe je het uiteinde van de draad waarmee je hebt gehaakt onzichtbaar kunt afwerken als je helemaal rond bent geweest. Een heel simpel trucje dat ik heb geleerd bij het in de rondte haken. En ik laat aan het eind zien hoe het resultaat er uiteindelijk uit ziet.

Oh ja, en ik klets een beetje over het feit dat ik dit keer een dubbel draad heb gebruikt bij het weven van dit lapje. In de eerste paar instructie video’s heb je me dit garen zien gebruiken, zodat je makkelijker kon zien hoe je te werk moest gaan, en nu kan je zien hoe het eruit ziet als je een dubbele draad gebruikt. In een van mijn volgende video’s laat ik zien hoe je ook een andere manier met dunner garen kunt werken!

Dus veel kijkplezier weer! En tot de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *