Knopen: een tasje met een blokjesmotief. De laatste video van deze reeks is gepubliceerd!

Jaaaah! De laatste video in deze serie is gepubliceerd op mijn YouTube kanaal! De laatste instructies, hoe je de onderkant aan elkaar knoopt en kan afwerken met bijvoorbeeld vlechtjes. Ook nog een leuk design-stapje om een soort ‘staandertje’ te knopen door een kleine switch terug te maken naar een half zigzag-randje. Je kan zelf kiezen hoe je de bovenkant afwerkt. Je kan een ritsje erin maken met eventueel een voering, knoopjes met bijbehorende lusjes, wat je zelf leuk vindt. Misschien heb je andere briljante ideeën, het is allemaal goed!

Ik hoop dat ik je met deze reeks heb weten te inspireren om zelf aan de slag te gaan met het knopen van hoesjes. Of armbandjes. Zelf een ontwerp maken geeft zo’n voldoening, je hebt dan echt iets unieks gemaakt! Je vindt in het knoop-menu op deze site een volledige uitleg hoe je zelf ontwerpen kan maken en ontwerppapier waarmee je lekker aan de gang kan gaan met kleurpotloden of stiften. Het is echt niet moeilijk. Dus probeer het gewoon eens. Begin met iets kleins, kijk hoe het gaat, en begin eventueel met het maken van de armbandjes die bij de patronen staan. Daar leg ik stap voor stap uit hoe je moet werken, je leert de 4 basisknopen en hoe je de patronen moet lezen. Als je dat door hebt, dan zie je hoe het werkt en ben je zeker in staat zelf je ontwerpen te maken. Gewoon doen!

Ik ga hierna reeks doen over weven op een kleine pin loom. Dat is een klein weefgetouwtje waarmee je heel snel en simpel kleine lapjes kan weven, die je vervolgens aan elkaar kan bevestigen om bijvoorbeeld een sjaal, omslagdoek of dekentje van te maken. Echt super simpel. En ook weer zo ontspannend om te doen. Het leuke daaraan is ook het effect dat je krijgt met garen met een kleurverloop. Dat zorgt dat elk lapje weer een verrassing is. Dus blijf mijn pagina’s volgen!

Maar nu eerst nog even de afwerking van het tasje!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *