Knopen: een nieuw ontwerp voor een hoesje maken. Deel 4: bijna klaar!

Het gekozen bochtje

Stap 8b: keuze voor het bochtje
Stap 8b: keuze voor het bochtje

Zoals je in mijn vorige blog kon lezen had ik bedacht dat als ik de blokken kon laten verspringen, dat ik dan een iets meer random look van de kleurblokken zou krijgen. Daarvoor had ik een bochtje nodig om de draden van richting te laten veranderen. Ik bedacht ook dat als ik de random look vol wilde houden, dat de draden dan wel vaker van richting zouden moeten veranderen, dus ik had alvast een voorschotje genomen in het ontwerp van de bocht, door hem aan 2 kanten te tekenen, gespiegeld zoals je in het deel-ontwerp hier kunt zien. Ik wilde al mijn gekozen kleuren zoveel mogelijk naast of onder elkaar laten terugkomen, dus ik heb dit idee vervolgens als volgend uitgangspunt genomen en ben weer gaan zitten tekenen.

Verdere uitwerking van mijn bochtje: frustratie???

Stap 9: bochtje uitwerken
Stap 9: bochtje uitwerken

Ok, eerlijk is eerlijk, en ik ben ook niet perfect, en ja, ik vind het leuk om te ontwerpen, maar heel heel heel af en toe, raak ik wel eens een beetje gefrustreerd :-). Wat gebeurde er? Ik ging dus met mijn uitgedachte rand aan de gang, had de eerste 4 kleuren toegevoegd, geen probleem, 5e kleur (rood) erbij, en nog geen probleem. Blauw en groen vast toegevoegd aan de bovenrand, en toen was het ‘ding ding ding, je gaat weer dezelfde kleur blokjes op een rij krijgen!’ Kijk maar, als je blauw naar boven tekent vanuit het lege diamandvormpje linksonder, dan ga je het blauwe blok kruizen dat van boven af komt, en dan wordt het een blauw blokje naast een al aanwezig blauw blokje. Ja, dat had ik kunnen bedenken. Maar ik wilde kijken waar mijn volgende omkering van de knooprichting zou moeten komen.

Nou had dit tekenen best wel even wat tijd gekost, en dat vind ik niet erg hoor, beetje relaxed op de bank lekker kleuren :-), maar ik wilde het nu echt wel even tackelen. Dus ander tekenblok gepakt, en even snel gaan schetsen.

Dubbele bochten tackelen

Stap 10: dubbele bochten uitwerken
Stap 10: dubbele bochten uitwerken

Hier zie je aan de linkerkant waar het ‘probleem’ zit (zie in de cirkel), of beter gezegd, wat ik voor dit ontwerp eigenlijk niet wilde hebben. Aan de rechterkant zie je de oplossing. Toen wist ik dat ik goed zat, dat zou het gaan worden.  Zoals je al kunt zien in de schets aan de rechterkant lijkt het net of de blokken zich qua kleur random in het vlak bevinden. Dat was de look waar ik naar zocht. Nog 1 keer netjes uittekenen!

En dit is hem dan!

Stap 11: uiteindelijk ontwerp
Stap 11: uiteindelijk ontwerp

Als je op de foto klikt zie je hem in volle glorie. Er komt nog een klein stukje bij voor de bovenrand, en ik zal je nog even in detail laten zien welke extra mogelijkheid dit ontwerp biedt. Want, het gaat niet alleen bij dit getekende blok alleen blijven. Dan zou het wel een heel smal tasje of hoesje worden :-). Dus eerst even nog het aangepaste ontwerp van de bovenrand, die natuurlijk heel veel gaat lijken op de rand die ik eerder had uitgedacht. Maar dat laat ik zien in de volgende post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *