Garen review: Alize Superlana Maxi Long Batik – Big Ball

Hebben jullie ook wel eens dat je je afvraagt hoe het garenverloop eruit ziet als je een bol garen met verschillende kleuren hebt? Ik wel. Geregeld. Dan zie je die mooie kleuren aan de bovenkant en de onderkant van de bol, maar hoe verloopt de ene kleur nu in de andere? Gaat dat geleidelijk? Of gaat dat in een klap van de ene naar de andere kleur? Dat is niet altijd duidelijk. Met een beetje geluk staat er op de wikkel een voorbeeld van iets dat met het garen is gemaakt, zodat je het een beetje kan inschatten. En gelukkig hebben we tegenwoordig ook internet waar je dan misschien wat kan vinden, maar het is dus niet altijd duidelijk. Vaak is het beperkt tot garenleveranciers die een foto van de bol tonen, maar niet laten zien hoe het verloop is.

En hoe werkt het garen? Splijt het garen snel? Hoe zit het met knoopjes? Klit het snel aan elkaar vast? Ik zie zo vaak vragen op haak- en breigroepen voorbij komen hierover. Of iemand ervaring heeft met een bepaald merk garen. Ik geef toe dat de meningen soms sterk uiteen lopen. Wat de een fantastisch vindt, vindt een ander he-le-maal niets. 

Ik bedacht dat het misschien eens leuk zou zijn om van garen, dat ik toch al mooi vond en had gekocht, eens een review te maken. Tja, een beetje een druppel op een gloeiende plaat van merken en soorten, maar ach, ik had het toch al, dus waarom niet? Ook een beetje een experiment om te zien of jullie het ook wel interessant vinden. En ik ben er zelf mee gaan haken en breien, zodat ik zelf een mening kon vormen. 

Ik heb een video gemaakt van het garen dat je boven deze post ziet (zie de link onderaan deze post). Het is Alize Superlana Maxi Long Batik. Ik ben benieuwd om eens te horen wat jullie er van vinden. Willen jullie meer van dit soort video’s? Of zijn er dingen die je nog mist in de review? Laat het me vooral weten!

Oh, en mocht je willen weten waar je dit garen kunt kopen: kijk even op de site van mijn favoriete garen leverancier De Wolman.


Disclaimer:

  1. Tijdens het maken van deze video was ik niet in dienst van de garenfabrikant of de winkel waar ik dit garen heb gekocht.
  2. Ik heb dit garen niet gratis gekregen of er korting op gekregen.
  3. Ik werd niet door de garenfabrikant of de verkoper op enigerlei andere wijze gesponserd.

Dit is mijn eigen mening over het garen!

De video

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *