Vakantie vlog en blog 1: voorbereiding voor een interwoven crochet tutorial

Wel, om eerlijk te zijn, ik ben alweer thuis. Ongeveer 3 weken geleden was ik voor 2 weken op vakantie naar Zuid-Frankrijk op een prachtig vakantiepark: Chateau Cazalères in Daumazan sur Arize. Dus daarom is het hier een beetje stil geweest. Ik wil het niet luid op het internet verkondigen als ik een tijdje niet thuis ben, dus ik heb het niet vantevoren aangekondigd. Hoop dat jullie me niet teveel hebben gemist 🙂 .

Gigantische tas
Gigantische tas
Beetje van de inhoud van de tas
Beetje van de inhoud van de tas

Ik heb ‘een paar’ handwerkspullen meegenomen zoals je kunt zien. Wel, je had onze auto moeten zien, totaal afgeladen 🙂 🙂 🙂 . Omdat ik zoveel van handwerken houd, vind ik het natuurlijk ook heerlijk om dat in mijn vakantie te doen. Mijn echtgenoot weet dat, en hij begrijpt dat helemaal, dus vindt hij het oké als ik een gigantische tas meeneem 🙂 . Als je naar de foto’s kijkt heb je een beetje een idee. Ik houd van mijn vent!

Ik had bedacht om te gaan werken aan een tutorial over interwoven of locking crochet. Interwoven of locking crochet is het tegelijkertijd werken met 2 lagen filet haakwerk, maar je weeft het als het ware op een bepaalde manier door elkaar heen, rij voor rij, zodat het in elkaar grijpt en je prachtige motieven krijgt. Ik had het al een aantal maanden geleden uitgeprobeerd, en ik vond het ontzettend leuk. De eerste ideeën om er meer mee te gaan doen begonnen te borrelen in mijn hoofd. Zo werkt dat bij mij. Ik heb het een tijdje opzij gelegd, omdat ik met het oppervlakte haakwerk bezig was en daarmee aan het ontwerpen was, maar ik wilde het echt weer oppakken. Dus het leek me een goed idee om het mee te nemen op vakantie en om wat ontwerpen te maken en een aantal dingen uit te dokteren. Ik vind het leuk om een techniek te nemen, en dan eerst alle ins en outs in mijn hoofd en vingers te krijgen, en dan te kijken hoe ik dingen kan verbeteren, hoe ik het anderen zou willen uitleggen op mijn manier, of ik aan dingen een andere draai te geven, om het net een beetje anders te doen. En als het heerlijk weer is, en je zit lekker bij het zwembad, tja, is dat niet een perfecte plek om je gedachten te laten gaan en inspiratie op te doen?

Nat badpak issues
Nat badpak issues

Oké, er is een kleine keerzijde als je aan de rand van het zwembad aan het ontwerpen bent en je badpak is nat, maar ach, maakt niet uit  🙂 🙂 🙂 . 


Toekomstige plannen?

Wel, het idee is om video’s te maken. Natuurlijk, zou ik zeggen! Over de basis, verbeteringen, maar ook: hoe je je eigen patronen kunt maken! Ik weet nog niet 100% zeker of ik er een Crochet Along van ga maken voor een deken. Ik ga waarschijnlijk eerst wat losse tutorials maken om jullie de techniek uit te leggen, zodat je het eerst een beetje in de vingers krijgt, en dan misschien later een groter project in een CAL. Of misschien eerst een kleiner project, zodat je niet met een stapel kleine stukjes blijft zitten. Mijn gedachten zijn er nog mee aan het brouwen, dus ik moet even rustig afwachten tot het juiste moment dat dat proces klaar is 🙂 . En blijven denken en ontwerpen en haken natuurlijk!

Ondertussen

Ik heb nog wat video’s klaarstaan die ik eerst nog willen publiceren, over een vestje in filet haakwerk met grote openingen en oppervlakte haakwerk erop. Ook dat is onderdeel van het brouw-proces: schoonmaken en afwerken wat klaar is, voordat ik aan een nieuwe lading begin. Het hoofd leeg kunnen maken. Dus die komen binnenkort.

De vlog: een beetje jullie plagen

Oké, wil je meer zien? Ik heb een simpel videootje gemaakt met mijn mobieltje, aan de rand van het zwembad, zodat je een beetje kan proeven waar ik was, en waar ik mee bezig ben. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *