Schuin weven op een spijkertjes weefraam: werken met medium of variabele dikte garen

Je hebt van die dagen dat je echt iets leuks wilt doen. Omdat de kerstboom en alle andere kerstversieringen weg zijn, dus de woonkamer ziet er zo… je weet wel, zo… gewoon…. uit. Het weer is slecht, het regent, het is koud, geen zonnetje te bekennen… Dus, tijd om dat een beetje te compenseren . Waarom niet even kijken naar je voorraadje garen, daar word ik meestal erg blij van, en dat prachtige garen terugvinden dat je ooit hebt gekocht, en waarvan je niet goed wist wat er mee te doen.

Wel, ik heb een goed idee! Maak een lekkere warme sjaal, om lekker in weg te kruipen, of om te dragen als je echt naar buiten moet! Je weet dat ik de video’s heb gemaakt over het weven op mijn spijkertjes weefraam, met zowel dik als dunner garen, maar wat te doen als je garen te dun is om ‘gewoon’ mee te weven, maar net weer te dik om het dubbel te gebruiken? Een nieuw weefraampje maken met een andere afstand tussen de spijkertjes? Hm, zou een idee kunnen zijn, maar ik heb een veel betere oplossing, en dat laat ik je zien in de video die ik vandaag gepubliceerd heb!

De volgende video in de reeks ‘weven op een spijkertjes weefraam’ zal gaan over het maken van een driehoek, dus als je een driehoekige sjaal wilt maken, houd dat dan even in de gaten.

Andere plannen

Een paar posts terug heb ik mijn plannen met je gedeeld wat ik graag zou willen doen. Wel, er is een kleine verandering in de plannen van wat ik het eerst zou willen doen. Natuurlijk zal ik de video’s die al gemaakt zijn voor de weefserie publiceren! Maar ik zal ook wat haakvideo’s maken. Vooral de Nederlandse kijkers die van haken houden, zullen waarschijnlijk hebben gezien dat Haakplein een nieuwe CAL op stapel heeft staan: Nostalgia. Daarin wordt filet haakwerk gedaan. Dat is alles wat ik weet van wat er tot nu toe over is gepubliceerd. Je kunt ze opzoeken op Facebook.

Ik heb in het verleden heel wat filet haakwerk gedaan! Ik had die Burda tijdschriften toendertijd, de pre-internet tijd, en ik herinner me dat prachtige pauwen-patroon dat ik heb gehaakt, en de set van de 4 Romeinse of Griekse dames, zo mooi. Ik heb een aantal jaar gehad dat ik niet meer haakte, niet meer breide, en dat ik volledig ondergedompeld was in quilten en patchwork, en allerlei borduurwerk, zoals kruiststeek en hardanger, en toen heb ik veel van mijn brei- en haakspullen weg gedaan. Kun je je voorstellen dat ik dat gedaan heb? Ik weet het, het is pure horror. En het is waarschijnlijk toen geweest dat ik mijn gehaakte werk ook weg heb gedaan! Oké, je kan niet alles bewaren, alhoewel ik erg mijn best doe, daar kan manlief je alles over vertellen, maar oh boy, ik zou willen dat ik die nog had! Ja, het leven is hard, maar ik kan dat nu wel weer oppakken en laten zien hoe je dat moet doen. Dus ik zal een paar tutorials maken met basis instructies hoe te haken, en hoe je filet haakwerk moet maken. Ik weet nog niet of ik ook echt aan de CAL mee ga doen, want hij is best groot en er gaat nogal wat tijd en geld mee gepaard. Het is het echt wel waard, zowel de tijd als het geld, dus ik raad hem zeker aan, maar je kan maar zoveel doen. Dus, ik zal wel zien wat ik doe.

Met andere woorden, wees niet bang, ik zal zeker nog meer video’s maken over het weven op een spijkertjes weefram, maar ik wilde het toch even laten weten!

De video

Dus, de video! Met Nederlandse en Engelse ondertiteling, dus dat kan je aanzetten als je wilt! Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *