Schuin omhoog minderen: 1 hokje over 1 toer (reeks over filet haakwerk met grote mazen)

Sorry jongens! En meisjes 🙂 . Ik zou dit afgelopen zaterdag publiceren, maar deze Handwerkjuf is ook nog mams van 2 prachtige dochters, en mijn oudste had even hulp nodig, en tja, dan moet de rest van de wereld maar even wachten. En alhoewel ik er niet superconsequent in ben, probeer ik de zondag toch echt als een rustdag te houden. Voor mij betekent dat sowieso ’s morgens eerst naar de kerk, luisteren naar boeiende sprekers en zingen voor mijn God, en dan de rest van de dag voor andere bezigheden of sociale activiteiten.  Niet dat ik dan niets doe met mijn handwerkprojecten hoor, dat zit zo in de genen en dat vind ik zo leuk om te doen, dat gaat vaak wel door als ik thuis ben. Maar mijn social media probeer ik toch echt wel te beperken, ook al vind ik dat ook leuk om te doen hoor. Maar ik merk dat dat toch wel extra rust geeft. Er even een dagje niet zijn voor de buitenwereld 🙂 .

Vandaag heb ik dus de 3e video in de reeks over filet haakwerk met grote mazen gepubliceerd. Dit keer over het schuin minderen van 1 hokje over 1 toer. Ik had dit nodig voor de armsgaten van mijn vestje. Ik wilde dit meteen schuin haken, en niet eerst een ‘getrapte’ mindering met recht geminderde hokjes die ik dan later nog schuin moest maken. Ik heb eerder gepost dat ik dat toch maar niet kon vinden op internet: gezocht gezocht en gezocht, niet gevonden. Ja, voor standaard filet haakwerk, maar niet voor grote mazen. Dus heb ik het zelf maar uitgedokterd 🙂 .

Er komt hierna nog 1 video over het schuin minderen van 1 hokje verdeeld over 2 toeren. Ik weet nog niet of het lukt om dat morgen te publiceren. En woensdag is de Weversmarkt in Hoorn, en raad eens wie daar naar toe gaat 🙂 . Dus als het morgen niet lukt, dan wordt het later in de week. Je kan natuurlijk ook naar de tutorial pagina gaan waar alles al staat: klik hier om deze te zien. Voor als je echt niet kan wachten 🙂 .

Maar voor vandaag: de 3e video. Veel plezier weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *