Mijn eerste officieel gepubliceerde haakpatroon, met video’s!

Niet gepland, echt een beetje onverwacht, maar ik heb mijn eerste eigen haakpatroon gepubliceerd op deze website. Ik heb wel vaker gewoon voor mezelf wat patronen bedacht en gebruikt, maar dit voelt echt een beetje als de eerste officiële.

Achterkant van de sjaal
Achterkant van de sjaal

Ik had wat garen gekocht dat ik zelf mooi vond, Alize Superlana Maxi Long Batik, Een rood-bruine-ecru combinatie, en ik wilde daar een garen review van maken (die komt nog!). Daarvoor wilde ik een stukje haken en een stukje breien, om te kijken of het fijn werkt. Ik wilde voor het haken niet gewoon een simpel stukje maken van bijvoorbeeld alleen vasten of stokjes, maar iets mooiers. Ik zag het model op de wikkel, maar daar kon ik geen model van ontdekken, dus dacht ik: ik verzin zelf wel wat. Ik vond de vorm heel mooi, dus dat is zeker een mooie inspiratiebron geweest. Maar toen moest ik nog bedenken welke steken ik zou kunnen gebruiken, en ik wilde ook reliëf toevoegen aan de structuur. 
Okay, je kunt hier het resultaat vinden. Daar staat het patroon met tekeningen én uitleg. En belangrijk: ik heb er ook maar meteen video’s van gemaakt om te laten zien hoe je dit haakt. Dat is een reeks van 3 video’s geworden, waarin ik per deel van de sjaal uitleg hoe ik dat heb gedaan, zodat je de sjaal ook naar eigen wens kunt aanpassen. En dat kan natuurlijk ook voor ander garen! 
Er komen wat speciale steken aan bod, die je misschien niet gewend bent zo te gebruiken, maar het is echt simpel als je deze video’s hebt bekeken. De links naar de video’s staan trouwens op de pagina. En een vriendelijk verzoek: als je mijn video’s leuk vindt, dan zou ik het leuk vinden als je je waardering uit door je op mijn kanaal te abonneren!
Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *