Een volledige cursus met alle mogelijke situaties die je kunt tegenkomen 

Voorgaande tutorial

sample colorchangesZoals je op deze website kunt zien heb ik eerder een tutorial gemaakt voor interwoven crochet vierkanten die ‘in de rondte’ worden gehaakt (klik hier). Dit is een tutorial die ik je nog steeds van harte aanraad om die eerst te doen, of om het op zijn minst te bekijken samen met de bijbehorende video’s. Links zie je een voorbeeld die ik voor die tutorial heb gemaakt.


De e-book reeks

Boekje-1-webToen ik de e-book reeks ‘Create your own interwoven crochet projects’ maakte (lees hier alles daarover), wilde ik jullie eigenlijk iets meer laten zien dan wat ik in mijn oorspronkelijke tutorial liet zien, omdat de start van de blokken in deze e-books kunnen verschillen. Ja, je hebt natuurlijk maar een beperkte set variaties voor de eerste paar rijen  🙂 , maar ik wilde toch laten zien hoe je iedere situatie doet. Er zijn 8 verschillende situaties, en ik heb voor allemaal video’s gemaakt. Daarnaast heb ik het een beetje makkelijker gemaakt en elke variant is gedaan in een soort ‘gelijke manier’. Zodra je er een paar hebt gedaan zul je zien dat de rest vrij gemakkelijk gaat. Cryptisch misschien, maar je zult het begrijpen als je de video’s hebt gezien 🙂 . Dus dit is eigenlijk een volledige cursus die je een ‘interwoven crochet in de rondte’-professional maakt. Als je alle blokken hebt gemaakt zul je daarna in staat zijn om elk ontwerp met gemak op te pakken.

De geschreven tutorials met tekst en heel veel foto’s zullen niet op mijn website komen. Dat is opgenomen in het eerste deel van de e-book reeks, alle 8 situaties. Maar je kunt de video’s gratis bekijken op mijn YouTube kanaal.

Mijn e-books zijn verkrijgbaar op Ravelry: klik hier.


Het proeflapje van de Hooked and Locked CAL 2023 – Framed

Na het publiceren van mijn e-book reeks, wilde ik eigenlijk iets meer doen met de ontwerpen die ik had gemaakt. Ik wilde iets maken om je op weg te helpen met het ontwerpen van je eigen projecten, gebaseerd op de blokken uit de e-books. Om je te inspireren en je de mogelijkheden te laten zien. In de e-books vind je samplers voor de ontwerpen die van onder naar boven worden gehaakt, als tutorial, maar voor de vierkante ontwerpen heb ik dat niet gedaan. Het is eigenlijk vrij simpel om iets daarvoor te bedenken, maar ik wilde een stapje verder gaan en het ook nog wat  leuker maken, door een ontwerp te maken waarbij de voorkanten, achterkanten en de reverse versies worden gecombineerd, en er nog een extra sausje overheen te gooien door verschillende formaten blokken te maken. Je zult zien dat de effecten zo kunnen verschillen, ook door simpelweg een klein beetje van een blok te gebruiken, of juist een hele grote te maken, en formaten er tussenin. Je zult echt verbaasd staan hoe verschillend de versies van 1 blokpatroon eruit kunnen zien!

Dus ik besloot om van elk e-book een paar patronen te nemen, en ik begon er mee te spelen. Dit resulteerde in een nieuw ontwerp, en ik besloot om er een CAL van te maken. Maar wat is een CAL zonder proeflapje 🙂 ? Dus ik heb de blokken die ik in de video’s heb gemaakt samengevoegd. Alle situaties worden behandeld in dit proeflapje, en ik  laat ook zien hoe ze worden samengehaakt, dus ik zou zeggen: neem een duik!

De informatie voor de CAL kun je hier vinden. Geniet van de trip!

 

Link naar de cursus op YouTube: here <TBD>