Een weefraam met spijkertjes maken: de video en de tutorial zijn klaar

Hoi allemaal! Ik ben bezig met allerlei voorbereidingen voor de nieuwe reeks video’s voor het weven op een weefraam. De video’s worden bewerkt, en de eerste is klaar (zie de link beneden op deze pagina)! Daarin leg ik uit hoe ik mijn weefraampje heb gemaakt. Ik probeer het met een beetje humor te brengen, want die spijkertjes… 🙂 🙂 🙂 .

Voor degenen die alles nog eens rustig willen nalezen heb ik ook een tutorial geschreven. Die kan je hier vinden. Daarin geef ik iets meer uitleg. Je kan deze tutorial ook permanent terugvinden in het menu, want deze blog-post is later misschien wat lastiger terug te vinden. 

Wat staat er verder op het programma? Ik ben bezig met wat tekeningetjes maken, die bij mijn tutorials gaan komen over hoe je kunt weven. Dat maakt het hoop ik allemaal nog duidelijker. En ik ben ook dingen aan het maken, aan het experimenteren met garens, heel leuk allemaal. Mijn hoofd zit vol met ideeën die ik nog wil gaan uitproberen, projecten om ook iets ermee te maken. Ik moet bekennen dat ik soms meer een technieken-mens dan een projecten-mens ben: ik vind het heerlijk om iets te kunnen, het door te krijgen, en om te bedenken hoe dingen misschien beter zouden kunnen, en vooral: hoe zou ik dit nu het best aan een ander uit kunnen leggen. Tja, dat is ook waarom ik ‘De Handwerkjuf’ heb opgezet: om opgedane kennis te verspreiden, zodat jullie er mee verder kunnen! En mooie dingen kunnen maken. Ik hoop ook dat jullie ook willen delen wat jullie hebben gemaakt met wat ik jullie hier leer, dat zou ik echt ontzettend leuk vinden. Dat kan hier, of op facebook, of stuur me even een mail. 

Ik wens jullie alvast veel plezier met deze nieuwe reeks!

Oh ja, even een sneak preview wat je met zo’n weefraampje kan maken. Work in progress:

De video:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *