Regenboog in V-vorm

Deel 3 van het patroon

Als de laatste roze omgekeerde V-vorm is gemaakt gaan we beginnen met het wederom omdraaien van het motief. De bovenliggende rijen zijn voor het gemak in het patroon weggelaten.

Regenboog in V-vorm deel 3a
Regenboog in V-vorm deel 3a

1. Maak met de linker rode draad vijf dubbele rechtse knopen om resp de rechter rode draad, de oranje, gele, groene en blauwe draad. Maak vervolgens een rechtse/linkse knoop om de paarse draad, zodat de rode draad aan de linkerkant komt te liggen. Maak vervolgens met de rode draad in het midden vier dubbele linkse knopen om resp de oranje, gele, groene en blauwe draad. Maak vervolgens een linkse/rechtse knoop om de paarse draad, zodat de rode draad aan de rechterkant komt te liggen.

Regenboog in V-vorm deel 3b
Regenboog in V-vorm deel 3b

2. Maak met de linker oranje draad drie dubbele rechtse knopen om resp de rechter oranje draad, de gele en groene draad. Maak vervolgens een rechtse/linkse knoop om de blauwe draad, zodat de oranje draad aan de linkerkant komt te liggen. Maak vervolgens met de oranje draad in het midden twee dubbele linkse knopen om resp de gele en groene draad. Maak vervolgens een linkse/rechtse knoop om de blauwe draad, zodat de oranje draad aan de rechterkant komt te liggen.

Regenboog in V-vorm deel 3c
Regenboog in V-vorm deel 3c

3. Maak met de linker gele draad een dubbele rechtse knoop om de rechter gele draad en een rechtse/linkse knoop om de groene draad. Maak vervolgens met de linker gele draad een linkse/rechtse knoop om de groene draad. Om het diamantje te sluiten en de onderste gele punt te maken, maak je nog een dubbele rechtse knoop met de linker gele draad om de rechter gele draad.

Regenboog in V-vorm deel 3d
Regenboog in V-vorm deel 3d

 4. Maak met de rechter oranje draad twee dubbele linkse knopen om de rechter groene en gele draad. Maak vervolgens met de linker oranje draad drie rechtse knopen om de groene, gele en oranje draad. Met deze laatste knoop is nu ook de oranje rij van het diamantje gesloten.

Regenboog in V-vorm deel 3e
Regenboog in V-vorm deel 3e

 5. Maak nu de omkering compleet door met de rechter rode draad vier dubbele linkse knopen om de rechter blauwe, groene, gele en oranje draad. Maak vervolgens met de linker rode draad vijf rechtse knopen om de blauwe, groene, gele, oranje en rode draad. Met deze laatste knoop is nu ook de rode rij van het diamantje gesloten en is de omkering van het motief compleet. De draden liggen nu weer zoals aan de start. Maak naar wens herhalingen van alle de onderdelen van dit patroon.

Regenboog in V-vorm deel 3
Regenboog in V-vorm deel 3

Pagina's: 1 2 3